Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cekilen disin yeri kac gunde iyi olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.587
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çekilen dişin yeri kaç günde iyi olur?​

Diş çekimi sonrası iyileşme süresi her hasta için farklı olabilir. Çekim sonrası ağrılar 1 – 2 güne yok olsa da dişin çekildiği bölgenin tamamen iyileşmesi 1 – 2 haftayı bulabilir.

Azı diş çekimi sonrası ağrı kaç gün sürer?​

Anestezi için kullanılan iğne yerlerinde çekimi takip eden günlerde ağrı, acı olabilir. Bu ağrılar da genellikle iki gün içinde geçer.

Diş çekimi sonrası antibiyotik kullanılır mı?​

Diş çekimi sonrası antibiyotik kullanılır mı?
Profilaktik antibiyotik tedavisi gereken durumlar: Cerrahi işlem gerektiren kök veya gömülü diş çekiminden sonra antibiyotik kullanılmalıdır. Sistemik bir hastalığı veya bağışıklık sistemi yetersizliği olan kimselerde diş çekimi öncesi ve sonrasında belirli bir protokol çerçevesinde antibiyotik kullanılması gerekir.

Peki, diş çıkarma döneminde bebekler nasıl beslenir?​

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Elif Erkul, bebekleri diş çıkarma döneminde nasıl beslemek gerektiği hakkında bilgi verdi: “Diş çıkardığı dönemde bebeğinizin dişetleri çok hassaslaşır, bir şeyler yemeyi reddedebilir hatta kilo alımı yavaşlayabilir. Besinleri reddeden bebeğinize sadece anne sütü ve mama takviyesi yetecektir.

Bebeklerin ilk dişlerinin çıktığı bir süredır.?​

Bazı bebekler 3-4 aylıkken diş çıkarabilir ama genellikle 6-7 aylık bebeklerin ilk dişlerinin çıktığı görülür. Bazı durumlarda 12-16 ayı da bulabilen diş çıkarma süreci birçok bebek ve anne için zor ve yorucu bir süreç olabilir. Dişlerin tamamlanacağı 27-29. aya kadar bebeklerde diş çıkarırkenki huzursuzluk belirtileri görülmesi normal kabul edilir.

Bebeklerde diş çıkarırken ilaç kullanılır mı?​

Bebeklerde diş çıkarırken ilaç kullanılır mı?
Bebeklerde diş çıkarırken ilaç kullanılır mı? 1 Uz. Dr. Gökhan Mamur, diş çıkarırken kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verdi:. 2 Diş etlerine sürülen ilaçlar: Eczaneden alınabilecek bazı ilaçlar ağrı kesmek amacıyla doğrudan diş etlerinin üstüne… 3 Ağız yoluyla alınan ağrı kesiciler: Parasetamol veya ibuprofen içeren ilaçlar ağrının azaltılmasında faydalı olabilirler. More

Ne işe yarar diş etlerinin enfeksiyon sonrası dişinin çıkarılması?​

Özel bir tehlike, diş etlerinin enfeksiyon sonrası arka plana karşı uzun süreli iyileşmesidir. alt bilgelik dişinin çıkarılması.
 
Diş çekimi sonrası iyileşme süresi hastadan hastaya değişebilir. Genel olarak, çekim sonrası ağrılar 1-2 gün içinde geçebilir ancak bölgenin tamamen iyileşmesi 1-2 haftayı bulabilir. Azı diş çekimi sonrası ağrı ise genellikle iki gün içinde geçer. Anestezi için kullanılan iğne yerlerinde oluşan ağrılar da normaldir.

Diş çekimi sonrası antibiyotik kullanılıp kullanılmayacağı genellikle cerrahi işlem gerektiren kök veya gömülü diş çekimi sonrasında ve sistemik bir hastalığı olan veya bağışıklık sistemi zayıf kişilerde belirli protokoller çerçevesinde doktorlar tarafından antibiyotik kullanımına karar verilebilir.

Bebeklerde diş çıkarma döneminde ise diş etleri hassaslaşabilir ve beslenme alışkanlıkları değişebilir. Bu dönemde bebeğinize sadece anne sütü veya mama takviyesi vermek yeterli olabilir. Diş çıkarma süreci çocuktan çocuğa değişmekle birlikte genellikle 6-7 aylık bebeklerde ilk dişlerin çıktığı görülür. 12-16 aylık döneme kadar diş çıkarma süreci devam edebilir.

Bebeklerde diş çıkarma sürecinde ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Doktorunuzun önereceği şekilde diş etlerine sürülen veya ağız yoluyla alınan ağrı kesiciler kullanılabilir. Diş çıkarma sürecinde bebeğinizin rahat etmesi için uygulayabileceğiniz yöntemleri doktorunuzla da görüşebilirsiniz.

Diş etlerinde enfeksiyon sonrası alt bilgelik dişinin çekilmesi gerekebilir. Bu durumda uzman doktorunuzun yönlendirmesi ve tedavisi önemlidir. İyileşme sürecinde doktorunuzun önerdiği adımları takip etmek, enfeksiyon riskini azaltabilir ve sağlıklı bir süreci destekleyebilir.
 
Geri
Üst