AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cekici icin hangi k belgesi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çekici için hangi k belgesi?​

K1(Ö) ÖZEL AMAÇLI : Oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, para/altın gibi değerli kağıt/maden taşıyan zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla ticari amaçla hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

K1 belgesinin fiyatı ne kadar?​

Kamyonetler için uygulanan ücret 2020 yılı için (*K1 belgesi) 3.792,-TL dır. Kamyonlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton üstü) için uygulanan ücret 2020 yılı için (K1 belgesi) 15.166,-TL dır. K1 yetki belgesine kayıt edilecek olan her bir araç için, 454,-TL taşıt kartı bedeli Bakanlığa ayrıca ödenir.
K1 belgesi ne zaman düşer?​
60 gün içerisinde bildirilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır.Üzerinde araç bulunanların sistem tarafında düşümü yapılmamışsa 60 gün içerisinde düşümü şahsen zorunludur. ile bu süreye 90 gün daha ilave edilerek 630 güne çıkartılmıştır. kişi K2 yetki belgeleri iptal ediliyordu.

K belgesi hangi araçlar için zorunlu?​

K belgesi hangi araçlar için zorunlu?
Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi’ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir. K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir.

K1 K2 K3 belgesi nedir?​

K1 K2 K3 belgesi nedir?
K1 yetki belgeleri yurt içinde ticari eşya taşımacılığı yapacakların alması gereken belgedir. K2 belgeleri hususi taşımacılık yapanların alması gereken belgedir. K3 belgesi ise taşınma işlemlerini ticari amaçla yapanlara verilen belgelerdendir. K1-K2-K3 Belgeleri Nereden ve Nasıl Alınır?

K1 belgesi almak için kaç ton?​

K1 yetki belgesi için başvuran gerçek kişilerin 1 birim taşıt ve 25 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları, tüzel kişilerin ise 2 birim taşıt ve 50 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları gerekir.

K1 belgesi almak için kaç araç gerekli?​

K1 Yetki Belgesi’ne, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan en az 1 araca sahip gerçek kişilerin başvurması gerekir. Aracın yüküyle birlikte en az 35 ton ağırlığında olması ve araç sahibinin de 10.000 TL işletme sermayesine sahip olması gerekir.
K belgesi kac aracı ekleme?​

K belgesi nasıl düşürülür?​

K belgesi nasıl düşürülür?
Aracınızın noter satışını vermiş iseniz noter satış sözleşmesi fotokopisi ile odamıza müracaat ederek aracınızın yetki belgenizden düşümünü yaptırabilirsiniz.

Hususi kamyonette K Belgesi gerekir mi?​

Hususi kamyonette K Belgesi gerekir mi?
CEVAP: K2 Belgesi kapsamına giren araçlarda ticari şartı aranmaz, ihtiyaridir. Hususi veya ticari yazabilir, aracın ruhsatında cinsi yazan yerde “kamyonet” veya “kamyon” açıklamasının bulunması, yük taşımaya mahsus ve firmaya kayıtlı olması aracın K2 Yetki Belgesi kapsamına girmesi için yeterlidir.
 
Merhaba! Çekici için hangi K belgesi gerektiğini merak ediyorsanız, cevap K1 (Ö) Özel Amaçlı K Belgesi'dir. Bu belge, oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla ticari amaçla hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken bir belgedir.

K1 belgesinin fiyatı ise 2020 yılı için kamyonetler için 3.792 TL, kamyonlar için ise 15.166 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca her bir araç için 454 TL taşıt kartı bedeli de ödenmesi gerekmektedir.

K1 belgesi düşürme süresi ile ilgili olarak 60 günlük süre kaldırılmış ve 90 gün eklenerek toplam süre 630 güne çıkartılmıştır. Eğer aracınızın K belgesini düşürmek istiyorsanız, noter satışını yapmışsanız, noter satış sözleşmesi fotokopisi ile ilgili kuruma başvurarak düşüm işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

K belgesi, tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçlar için zorunludur. K1 Belgesi alma şartlarına uyan her gerçek ve tüzel kişi yük taşımacılığı yapabilir.

K1, K2 ve K3 belgeleri ise farklı amaçlar için verilen belgelerdir. K1 belgesi ticari eşya taşımacılığı yapacakların alması gereken belge iken, K2 belgesi hususi taşımacılık yapanların alması gereken belge ve K3 belgesi ticari amaçla taşınma işlemlerini gerçekleştirenler için verilen belgedir.

K1 belgesi almak için başvuran gerçek kişilerin en az 1 birim taşıt ve 25 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları gerekirken, tüzel kişilerin en az 2 birim taşıt ve 50 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca K1 belgesi almak için en az 1 araca sahip olmanız gerekmektedir.

Hususi kamyonette K Belgesi gerekip gerekmediği konusunda ise, K2 Belgesi kapsamına giren araçlarda ticari şart aranmaz ve aracın ruhsatında cinsi olarak "kamyonet" veya "kamyon" açıklamasının bulunması yeterli olabilir, ancak detaylı bilgi için yetkili kurumlara danışmanızda fayda vardır. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Eğer başka sorularınız varsa lütfen bana sorun, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst