Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cehennem Oduncusu kadin kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Cehennem Oduncusu kadın kimdir?​

Ebu Leheb’in karısı Ümmü Cemîl, Hz. Peygamber’e eziyet etmek maksadıyla diken, çalı çırpı toplayıp geceleyin Efendimiz’in yoluna serdiği için 4. ayette “odun taşıyan” şeklinde nitelendirilmiştir.

Ebu Leheb nasıl biriydi?​

Yaşamında İslam dinine ve Muhammed’e çok şiddetli muhalif bir tavır almıştır. Kendisine, öfkelendiğinde yanakları kızardığı veya ateş gibi parladığı için babası tarafından Ebû Leheb (ateşin babası) lakabı verilmiştir. Asıl künyesi Ebû Utbe’dir. Kıvılcım gibi parlak olduğu rivayet edilir.
Cehennemin çoğu kadın mı?
(2) Allah Resûlü (s.a.v.) buyurdu: “Cennete muttali oldum ( ِ ُ˘ْ َ א) ve eh- linin çoğunluğunun fakirler olduğunu gördüm (ُ˘ْ َÊَر) ve cehenneme muttali oldum ve ehlinin çoğunluğunun kadınlar olduğunu gördüm.”
Cehennemin odunları kimlerdir?
Allah inkarcıların cehennem ateşi içinde yanacaklarını bildirirken, Kuran’da bir benzetme yapmıştır. Buna göre, inkarcılar yana yana “cehennemin odunu” haline gelirler. Cehennemde ateşin kavurduğu herhangi bir nesne gibi yanmazlar. İnkarcılar kendileri ateşin yakıtını oluştururlar.

Ebu Leheb peygamberimize ne yaptı?​

Ebû Leheb Hz. Peygamber’i her yerde takip ederek sözlerini yalanlamaya, onun bir sihirbaz ve yalancı olduğunu, kavmini birbirine düşürdüğünü, sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini söylemeye devam etti. Kendisinin ve karısının Resûl-i Ekrem’i rahatsız eden bu hareketleri üzerine Tebbet sûresi nâzil oldu.

Tebbet suresinin iniş sebebi nedir?​

Tebbet, “kurusun” manasına bedduadır. Ebu Leheb hakkında inmiştir. Zira o, eziyet etmek kasdıyla Resûlullah’ın yoluna gizlice diken koymuş, bu işte kendisine karısı da yardım etmişti. Ayrıca Mesed veya Leheb sûresi olarak adlandırılan bu sûre, Fâtiha sûresinden sonra Mekke’de inmiş olup 5 Ayet’tir.
Ebu Leheb gerçek mi?
Abdüluzza bin Abdülmuttalib (Arapça: عبد العزى بن عبد المطلب; d. 549 – ö. 624) veya bilinen adıyla Ebû Leheb (Arapça: أبو لهب), Abdülmuttalib bin Haşim’in oğlu ve İslam dininin peygamberi Muhammed’in on iki amcasından biridir. Yaşamında İslam dinine ve Muhammed’e çok şiddetli muhalif bir tavır almıştır.

Geri