AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cehennem Kapisi Turkiyede nerede?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cehennem Kapısı Türkiyede nerede?​

Denizli’deki beyaz cennet Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan ve kaynaklarda “ölüler ülkesine geçiş kapısı” olarak geçen Cehennem Kapısı’nın (Plütonyum) bu yıl ziyarete açılması beklenniyor. Prof.

Cehennem kuyusu nerede?​

Ummanlı araştırmacılar, Yemen’de bulunan ünlü Cehennem Kuyusu’nun dibine inen ilk insanlar olarak tarihe geçti. Kimileri 112 metre derinliğindeki obruğun “cin hapishanesi” veya “Dünyayı yok edebilecek süper yanardağ” olduğuna inanıyor. Berehut Kuyusu, diğer adıyla “Cehennem Kuyusu” için bir ilk gerçekleştirildi.

Cehennem kapısı açıldı mı?​

Cehennem kapısı açıldı mı?
Denizli’deki beyaz cennet Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan ve kaynaklarda “ölüler ülkesine geçiş kapısı” olarak geçen Cehennem Kapısı’nın (Plütonyum) bu yıl ziyarete açılmasının beklendiği bildirildi.

Darvaz çukuru nerede?​

Darvaz çukuru nerede?
Türkmenistan’daki Karakum çölü ortasında ve artık yokolan Darvaza şehrinin yakınlarında bulunan bu krater “Cehenneme Açılan Kapı” olarak adlandırılıyor. Darvaz çukuru olarak da adlandırılan bu kraterde onlarca yıldır hiç sönmeyecekmiş gibi yanan bir ateş bulunuyor.

Gayya vadisi nedir?​

Gayya, sözlüklerde “cehennem çukuru” olarak geçen, rivayetlerde ise en tehlikeli ve can alıcı bölüm olarak ifade edilen yerdir. Ancak, bu çukur ‘dünya’ dahilindedir. Yani, insan tabiatına aykırı olan hertürlü fiil ile muhatap olan bireylerin içinde bulunduğu yıkıcı durumdur.

Plüton un kapısı nedir?​

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Hierapolis Antik Kenti’nde 2013’te gün yüzüne çıkarılan ve antik kaynaklarda “ölüler ülkesine geçiş kapısı” olarak adlandırılan “Plütonyum”un (cehennem kapısı) binlerce yıldır sakladığı sır ortaya çıktı.

Lascaux mağarasına girmek neden yasak?​

Lascaux mağarasına girmek neden yasak?
10- FRANSA’DAKİ LASCAUX MAĞARALARI Güney Fransa’nın Dordogne sırtlarında, tarih öncesi dönemlerden kalma mağaralardır. 1940 yılında kaybolan bir köpeği arayan dört çocuk tarafından bulunan mağaralar sonrasında ziyaretçilere açılmış ancak duvar resimlerindeki renklerin solmaya başlamasıyla 1963’te halka kapatılmıştır.
 
Cehennem Kapısı, Denizli'deki Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde bulunmaktadır. Antik kaynaklarda "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak geçen bu yer Plütonyum (Cehennem Kapısı) olarak da bilinmektedir. Geçmiş yıllarda ziyarete kapalı olan Cehennem Kapısı'nın bu yıl ziyarete açılması beklenmektedir.

Cehennem Kuyusu ise Yemen'de bulunan ve bazı kaynaklara göre "cin hapishanesi" veya "Dünyayı yok edebilecek süper yanardağ" olarak adlandırılan bir yerdir. Ummanlı araştırmacılar tarafından 112 metre derinliğindeki bu obruğa inen ilk insanlar olarak tarihe geçmişlerdir.

Darvaz Çukuru, Türkmenistan'daki Karakum Çölü'nde ve artık yok olan Darvaza şehrinin yakınlarında bulunmaktadır. Halk arasında "Cehenneme Açılan Kapı" olarak bilinen bu kraterde uzun yıllardır sönmeyen bir ateş bulunmaktadır.

Gayya Vadisi, sözlüklerde "cehennem çukuru" olarak geçen, rivayetlerde ise en tehlikeli ve can alıcı bölüm olarak ifade edilen bir yerdir. Bu çukur, dünyanın içerisinde insan tabiatına aykırı olan her türlü fiille karşı karşıya kalan bireylerin içinde bulunduğu yıkıcı bir durumu temsil etmektedir.

Plüton'un Kapısı olarak bilinen Hierapolis Antik Kenti'nde 2013 yılında gün yüzüne çıkarılan ve antik kaynaklarda "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak anılan Plütonyum (Cehennem Kapısı), binlerce yıldır sakladığı sırlarla merak uyandırmaktadır.

Lascaux Mağaraları ise Güney Fransa'nın Dordogne sırtlarında bulunan, tarih öncesi dönemlere ait duvar resimlerine sahip mağaralardır. Renklerinin solmaya başlamasıyla 1963 yılında ziyarete kapatılmış olup, tarihi ve sanatsal önemi nedeniyle koruma altındadır.
 
Geri
Üst