AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ceheesecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ceheesecake Tanımı İçin Materyaller

Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
50 gram tereyağı
Kreması için
400 gram labne
400 gram krema
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (Mısır )
2 paket vanilya
Üzeri için frambuaz sos için
Yarım kilo frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (Mısır)
1 çay bardağı un

Ceheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kapta rondodan geçirilmiş 2 paket burçak bisküviyi ve eritilmiş 50 gram tereyağını karıştıralım. Daha sonra muffin kalıplarına 1 er yemek kaşığı paylaştıralım. Üzerlerine çay bardağı tabanı ile bastıralım. 15 dakika buzdolabında bekletelim.
Kreması için; 400 gram labne, 400 gram kremayı 1 su bardağı şeker ve 2 yumurtayı uygun bir kapta çırpalım. Daha sonra 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 paket vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
Beklediğimiz bisküvilerin üzerine birer kepçe eşit halde paylaştıralım. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim, biz bu formda 23 adet cheesecake elde ettik.
Franbuazlı sosu için; franbuazları ve şekeri bir kapta dolapta 20 dakika bekletelim. Sonrasında 1 kaşık nişastayı 1 çay bardağı su ile eritelim. Bekletmiş olduğumuz frambuaz ile şekeri bir tencereye alalım eritmiş olduğumuz nişastayıda içerisine ekleyerek blendırdan geçirip kaynatalım.
Pişmiş olan kremalarımızın içerine birer kaşık alarak yaydıralım. 2 saat dolapta beklettikten sonra dilediğiniz formda süsleyip sunuma hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst