- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
ÇED raporu kimlere verilir?
Yapılması düşünülen tüm projelerde çevreye karşı olma ihtimali bulunan zararların hesap edilmesi, alınacak önlemlerin tespiti veya asgari düzeye indirilmesi çalışmalarının tamamına çevresel etki değerlendirilmesi adı verilmektedir. Bu değerlendirmeleri içeren rapor da ÇED raporu olarak adlandırılır.ÇED raporu neden alınır?
ÇED raporu neden alınır?ÇED’in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.
ÇED raporu hangi şartlarda alınması gerekir?
c) Kapsam dışı değerlendirilen projelere ilişkin kapasite artırımı ve/veya genişletilmesinin planlanması halinde, mevcut proje kapasitesi ve kapasite artışları toplamı ile birlikte projenin yeni kapasitesi ek-1 listesinde belirtilen eşik değer veya üzerinde olan projelere, ÇED Raporu hazırlanması zorunludur.ÇED raporu nedir kimler tarafından hazırlanır?
ÇED raporu nedir kimler tarafından hazırlanır?ÇED Raporu (çevresel etki değerlendirme raporu) ve Proje Tanıtım Dosyaları, (PTD) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yeterlik almış kuruluşlarca hazırlanır.
ÇED kapsam dışı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından başvuru formunda yer alan bilgiler e-çed sistemine kaydedilerek , sistemde oluşturulan geçici referans kodu ve erişim numarası başvuru sahibine resmi yazı ile bildirilir. sirküleri yüklenerek başvuru gerçekleştirilir.ÇED olumlu ne demek?
ÇED olumlu ne demek?“ÇED Olumlu” kararı, projenin çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin, alınacak önlemler sonrasında kabul edilebilir düzeylerde olacağını ifade etmektedir. ÇED Olumlu kararı sonrasında gerekli izinler alınarak yatırıma başlanabilir.