AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cecenler turkiyeye ne zaman geldi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çeçenler türkiyeye ne zaman geldi?​

Çarlık ordusunda general olan Musa Kunduh, 1865 yılında yaklaşık 20 bin Çeçen ve Oset’i Anadolu’ya getirdi.

Çeçenler nasıl insanlar?​

Ruslara göre “Kafkasya’nın Fransızları” Çeçenlerin; iri yapılılığı, uzun boyluluğu en bilinen özellikleri olmakla birlikte, her Çeçen’in saçında, sakalında bir turunculuk ve burnunda Kafkas kemiği görmeniz mümkündür. Çeçenlerde en önemli özelliklerden biri aile, akraba, soy kavramlarına çok fazla değer yüklenmesidir.
Çeçenler hangi tarafta?
Kuzey Kafkasya’nın doğu kesiminde, kısmen Doğu Avrupa’da yer alan Çeçenistan, neredeyse her tarafı Rusya Federal toprakları ile çevrilidir. Batıda Kuzey Osetya ve İnguşetya, kuzeyde Stavropol Krayı, doğuda Dağıstan ve güneyde Gürcistan ile sınır komşusudur. Başkenti Grozni’dir.

Abazalar Türkiye’ye neden geldi?​

Osmanlı’ya yönelik Çerkes göçleri, küçük gruplar halinde 19. yüzyılın ilk yarısında da yapılmıştı. 12 Haziran 1828’de Anapa’nın Rusların eline geçmesi üzerine, kentteki Adıgelerin bir bölümü de Osmanlı’ya göçe zorlanmıştı. Osmanlı’nın Karadeniz kıyılarına yerleşen, tarım ve ticaretle geçinen 370 Çerkes ailesi vardı.

Çeçenistan’ın Neyi Meşhur?​

Rusya’nın Çeçenistan bölgesinin güzel kenti Grozni ‘de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..
Çerkesler Türkiyede nerede yaşıyor?
Şapsığlar: Samsun, Balıkesir, Afyonkarahisar, Bolu, Aydın, Sakarya, Bursa. Ubıhlar: Balıkesir, Bolu, Sakarya, Samsun, Ordu. Bjeduğlar: Çanakkale (Biga ilçesi yöresi), Afyonkarahisar. Hatukuaylar: Kayseri, Bilecik.
Çerkes yaşlıları, ‘balıkların atalarını yediklerini, balık yemeleri halinde kendi atalarını yiyeceklerini’ düşünerek, balık yemeyi reddediyor.
Bugün Kafkasya’nın yerli halklarından olan Çerkez ve Çeçenlerden 21 Mayıs 1864 tarihinde sürgünden dolayı Anadolu’nun Yozgat ve Kayseri bölgesinde yerleşmiş olanları bulunmaktadır.
 
Geri
Üst