Cebeci Kampüsü Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Cebeci Kampüsü hangi bölümler var? Cebeci Kampüsü Ankara Üniversitesi bünyesinde yer alan ve çeşitli disiplinlerde eğitim veren birçok bölümü barındırmaktadır. Bu bölümler arasında fen bilimleri, iktisat, hukuk, iletişim ve edebiyat gibi alanlar yer almaktadır. Öğrenciler, Cebeci Kampüsü‘nde bu bölümlerde eğitim alarak kariyerlerine başlayabilirler. Kampüs, geniş bir alana yayılmış olup öğrencilere modern ve donanımlı bir eğitim ortamı sunmaktadır. Cebeci Kampüsü‘nde yer alan bölümler, öğrencilere geniş bir perspektif sunarak onların akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktadır.
İçindekiler

Cebeci Kampüsü, Ankara Üniversitesi’ne ait bir kampüstür ve çeşitli fakültelerin ve bölümlerin bulunduğu bir yerdir. Bu kampüste aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:

1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Bu fakültede İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme Bilgi Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri yer almaktadır.

2. Eğitim Bilimleri Fakültesi

Bu fakültede Eğitim Bilimleri, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümleri yer almaktadır.

3. Fen Fakültesi

Bu fakültede Biyoloji, Kimya, Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İstatistik bölümleri yer almaktadır.

4. Hukuk Fakültesi

Bu fakültede Hukuk bölümü yer almaktadır.

5. İletişim Fakültesi

Bu fakültede Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleri yer almaktadır.

6. Mühendislik Fakültesi

Bu fakültede Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümleri yer almaktadır.

7. Tıp Fakültesi

Bu fakültede Tıp bölümü yer almaktadır.

8. Veteriner Fakültesi

Bu fakültede Veterinerlik bölümü yer almaktadır.

9. Ziraat Fakültesi

Bu fakültede Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni bölümleri yer almaktadır.

10. Diş Hekimliği Fakültesi

Bu fakültede Diş Hekimliği bölümü yer almaktadır.

11. Eczacılık Fakültesi

Bu fakültede Eczacılık bölümü yer almaktadır.

12. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi

Bu fakültede Arkeoloji, Coğrafya, Dilbilim, Edebiyat, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Uygulamalı Dilbilim bölümleri yer almaktadır.

13. Fen-Edebiyat Fakültesi

Bu fakültede Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Dilbilim, Edebiyat, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri yer almaktadır.

14. Güzel Sanatlar Fakültesi

Bu fakültede Resim, Grafik, Heykel, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları, Sinema ve Televizyon, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı, Müzik, Oyunculuk bölümleri yer almaktadır.

15. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Bu fakültede İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri yer almaktadır.

16. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Bu fakültede Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümleri yer almaktadır.

17. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Bu fakültede Tıp bölümü yer almaktadır.

18. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Bu fakültede Diş Hekimliği bölümü yer almaktadır.

19. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Bu fakültede Eczacılık bölümü yer almaktadır.

Cebeci Kampüsünde İnşaat Mühendisliği bölümü bulunmaktadır.
Cebeci Kampüsünde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü yer almaktadır.
Cebeci Kampüsünde Bilgisayar Mühendisliği bölümü mevcuttur.
Cebeci Kampüsünde İşletme bölümü bulunmaktadır.
Cebeci Kampüsünde İktisat bölümü yer almaktadır.

Cebeci Kampüsünde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mevcuttur.
Cebeci Kampüsünde Tarih bölümü bulunmaktadır.
Cebeci Kampüsünde Matematik bölümü yer almaktadır.
Cebeci Kampüsünde Psikoloji bölümü mevcuttur.
Cebeci Kampüsünde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü bulunmaktadır.

Geri