- Konu Yazar
CE RoHS ne demek?
Tehlikeli maddelerin kısıtlanması ile ilgili Avrupa Birliği’nin 2002/95/EC direktifinin Elektirkli ve Elektronik Ekipmanlarda Bazı Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması ile ilgili İngilizce harflerin kısaltması ROHS olarak ifade edilir. Rohs Belgesi; Ürünün direktifin gerektirdiği testleri karşıladığının yasal beyanıdır.Makine CE Belgesi nasıl alınır?
Makine CE Belgesi almak için AB tarafından akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş kurumlara başvurulması gerekmektedir. Ürünlerin uygunluk testi, teknik dokümanlar ve diğer konularda deneyimli olan firmamız ile iletişime geçerek üretimlerinizin AB pazarlarında serbest dolaşım hakkı kazanmasını sağlayabilirsiniz.CE işareti nasıl alınır?
5 Adımda CE belgesi Nasıl Alınır?
- 1.Adım: Ürününüz için geçerli Ce direktifleri bulun.
- 2.Adım: Üçüncü taraf değerlendirmesi konusunda bilgi sahibi olun.
- 3.Adım: Ürününüzün Uygunluğunu Değerlendirin.
- 4.Adım: Teknik dokümantasyonların oluşturulması ve saklanması
- 5.Adım: Uyumluluk bildirimi ve CE işaretinin eklenmesi.
Avrupa CE standart belgesi nedir?
Avrupa Ekonomik Alanında (AEA) serbest dolaşımda bulunan birçok üründe CE harflerini görürüz. Avrupa’ ya Uygunluk anlamına gelen bu işaret Topluluk içinde satılan ürünlerin asgari güvenlik, sağlık ve çevre koruma gereklerine göre denetlendiğini/ değerlendirildiğini gösterir.
RoHS uygunluğu nedir?
RoHS Uygunluğu (RoHS) elektrikli ve electronic ekipmanlarda tehlikeli madde kullanımını kısıtlayan 2002/95 AB Yönergesini uygulayan bir dizi AB düzenlemesidir.CE işareti neyi ifade eder?
CE işareti; bir kalite simgesi olmayıp üzerine iliştirildiği ürünün ilgili yönetmeliğin tüm gereklerini karşıladığı anlamına gelen ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında malların serbest dolaşımını sağlamak amacıyla ortaya çıkan bir işarettir.CE Belgesi almak ne kadar sürer?
CE Belgesi ne kadar sürede alınır sorusuna ortalama olarak, sertifikasyon süreci tek bir ürün için 6-8 hafta sürer diyebiliriz.
CE Belgesi kaç yıl geçerlidir?
Genel olarak CE belgelendirme sektöründe Modül B belgeleri birçok direktifte 10 yıl olmak ile birlikte bir kısmında da 5 yıl olarak tanımlanmıştır. 2006/42/EC Makine Emniyeti Yönetmeliğinde CE belgesinin her beş yılda bir yenilenmesi gerektiği ile ilgili gereklilik mevcuttur.
CE Belgesi ne kadar?
CE Belgesi fiyatları çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterir. Ürünün sınıfı belge fiyatındaki en önemli belirleyicidir. 2021 CE Belgesi güncel fiyatı için ortalama 4,000 TL ve üzeri rakamlar konuşulmaktadır.CE uygunluk işaretinin amacı nedir?
RoHS testi nedir?RoHS hem ithal edilen, hem AB içerisinde imal edilen ürünlerdeki tehlikeli maddelerin kullanımını kısıtlayan bir Avrupa Birliği yönergesidir. Çevrimiçi platformumuzla, kolaylıkla Laboratuvar Testlerinizin kaydını yapabilir ve üretiminizi RoHS uyumlu yapabilirsiniz.
RoHS testi nasıl yapılır?
ROHS belgesini hazırlamak için öncelikle son ürün analiz için bir laboratuvara gönderilir. Son ürün için TS EN 62321 serisi standartlarından uygun olanı ile ön işleme tabi tutularak analizi gerçekleştirilir. Ürün için analizin de içinde olduğu bir teknik dosya hazırlanır.