Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

CDN nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CDN nedir ne işe yarar?​

Content Delivery Network’ün kısaltması olan CDN, bir diğer adıyla da içerik dağıtım ağı olarak bilinmektedir. Bir içerik dağıtım ağı (CDN), İnternet içeriğinin hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlamak için birlikte çalışan, coğrafi olarak dağıtılmış bir sunucu grubunu ifade eder.

CDN li ne demek?​

Bir içerik dağıtım ağı (kısaca CDN – Content Delivery Network), web sitelerinin ve diğer web sitesi ile ilgili içeriğin teslim edilmesinden sorumlu olan, Dünya üzerindeki birçok veri merkezinde bulunan global sunucular topluluğu olarak tanımlanabilir.
CDN kullanan bir web sitesine bağlanmak istediğinizde, size en yakın sunucudan verileri alırsınız. Kısacası CDN sağlayıcı bir postacıdır. Sitenizin bir kopyasını dünyanın değişik yerlerdeki sunucularda tutar. Kim, hangi sunucuya coğrafi olarak daha yakınsa; siteyi o sunucudan görüntüler.
CDN sağlayıcısı nedir?
İçerik dağıtım ağı anlamına gelen Content Delivery Network (CDN); bir web sitesine erişmek isteyen kullanıcıları, coğrafi olarak kendilerine en yakın yerde konumlanmış sunuculara yönlendiren ve bu sunucular üzerinden hizmet almalarını sağlayan bir sunucu ağı sistemidir.
CDN gerekli mi?
CDN servisini genel olarak ele aldığımızda, kullanıcı sayısını arttıran veya dünyanın farklı noktalarından kullanıcıları olan bütün web siteleri için bir gereklilik olarak görebiliriz. Bu servisi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmeniz de mümkün tabii ki.

Static CDN nedir?​

Content Delivery Network olarak da isimlendirilen CDN, içerik dağıtım ağı olarak bilinir. Herhangi bir web sitesine ait olan statik içeriklerin ziyaretçilere en yakın CDN sunucusundan yayınlanması ile web sitesinin çok daha hızlı çalışmasını sağlayan ve içerik dağıtım sunucularından oluşan bir network ağıdır.

CDN altyapısı nedir?​

Content Delivery Network’ün kısaltması olan CDN’nin Türkçesi İçerik Dağıtım Ağı’dır. Bir dağıtım altyapısı olan sistem, web sitenizde bulunan ve çok sık talep edilen içeriklerin bir kopyasını önbelleğinde tutarak ziyaretçilerinize hızlıca ulaştırabilmenizi sağlar.
CDN, “Content Delivery Network” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçeye “İçerik Dağıtım Ağı” olarak çevrilmektedir. CDN, bir internet sitesine ait içeriklerin en hızlı şekilde teslim edilmesini sağlamak amacıyla, birlikte çalışan, coğrafi olarak farklı konumlara dağıtılmış bir sunucu kümesidir.
CDN nedir Medianova?
CDN, coğrafi olarak dağılmış mimarisi ile web sitelerinin ve OTT içeriğinin kullanıcılara en yakın noktalardan iletilmesini sağlayan bir bulut bilişim hizmetidir. Bu hizmet; e-ticaret, oyun, video gibi birçok farklı amaca hizmet eden internet platformlarına gelen taleplere yanıt sürelerini en aza indirir.
Cloudflare siteyi hızlandırır mı?
Cloudflare, dünya üzerinde bulunan, farklı lokasyonlardaki sunucuları sayesinde, bu işi ciddi anlamda hızlandırıyor. Böylece, ziyaretçi ile web sitemiz arasındaki bağlantı, daha hızlı oluyor.

Discord CDN nedir?​

CDN, içeriği olabildiğince hızlı, ucuz, güvenilir ve güvenli bir şekilde sunmak amacıyla birbirine bağlı bir sunucu ağıdır. Hızı ve bağlantıyı iyileştirmek için içerik sunucuları farklı ağlar arasındaki değişim noktalarına yerleştirecektir.

CDN caching nedir?​

CDN bu tip kaynakları origin olarak adlandırdığı asıl sunucudan (örn: milliyet․com․tr) çekerek belirli bir süre için cache’ler. Bu noktadan sonra CDN’e ilgili kaynaklar için kullanıcıların yaptığı istekler cache’lenen bu kopyadan sağlanır. Cache süresi dolduğunda origin’e yeniden yapılan isteklerle kaynaklar tazelenir.
Fastly, kullanıcıların dijital içeriği daha hızlı görüntülemesine yardımcı olan bir içerik dağıtım ağı (CDN) şirketidir. Şirket ayrıca güvenlik, video dağıtımı ve sözde uç bilgi işlem hizmetleri sağlar.
Medianova kimin?
Medianova’nın kurucusu Serkan Sevim, bir uçağın içinde ABD’ye uçuyor. Çünkü mühendis olan babasının zorlamasıyla Baltimore Üniversitesi’ne yüksek lisans yapmaya gidiyor. Henüz çocukken patlamış mısır satmış ve her zaman kendi işini kurmayı hayal eden girişimciden ailesinin isteği tek vardı.
Serkan Sevim kim?
Serkan Sevim, kurucusu ve CEO’su olduğu bulut bilişim sektörünün Türkiye’deki en büyük şirketlerinden Medianova’ya odaklanmış bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. 600’den fazla kurumsal şirkete platform sağlayan yerli bir teknoloji şirketi olan Medianova, teknoloji ihracatının ülkemizdeki öncüleri arasındadır.

Geri