Caynizim Inancinin hedefi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
125.181
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Caynizim Inancinin hedefi nedir?​

Caynizm, ateist bir din olarak kabul edilmektedir. Bu ateizm, Tanrı’nın varlığını, ruhun ebediliğini, kurbanın faydasını, kurtuluşun imkanını inkar etmek anlamında değildir. Mahavira, Buda gibi Tanrı fikri üzerinde durmamış olsa bile, bazı Caynist mezheplerinde Tanrı inancının varolduğu anlaşılır.

Mahavira kim?​

Mahavira, ya da Vardhamāna, Jainizm’deki 24. ve son Tirthankara’dır (öğretici tanrı). Mahavira Bihar, Hindistan’da, MÖ 599 yılında asil bir ailede doğmuştur. 30 yaşında manevi uyanış arayışı ile evini terk etmiş, dünyevi eşyalardan (giyisileri dahil olmak üzere) arınmış ve bir keşiş olmuştur.
Jain ne yer?
Jain mutfağı tamamen lakto vejetaryendir ve ayrıca küçük böceklerin ve mikroorganizmaların yaralanmasını önlemek için patates, sarımsak, soğan vb. yer altı sebzelerini hariç tutar; ve ayrıca tüm bitkinin kökünden sökülüp öldürülmesini önlemek için.

Caynizm hangi dine aittir?​

Jainizm, Cainizm veya Caynizm, geleneksel anlamda Jain Dharma (जैन धर्म) olarak bilinen Güney Asya kökenli din ve felsefe.

Caynizm in kurucusu kimdir?​

BEŞİNCİ HAFTA: CAYNİZM Milli bir dindir, Hindistan dışına çıkmamıştır. 4 Milyon civarında mensubu bulunmaktadır. Kurucusu Mahavira M.Ö. 599-527 yılları arasında yaşamıştır.
Hinduizm dininin kurucusu kimdir?
Hinduizm’in tespit edilebilmiş belli bir kurucusu bilinmediği gibi kendine mahsus bir inanç sistemi ve kitabı da yoktur. Hinduizm’in temelinde Brahma (Mutlak Varlık) inancı yatmaktadır. Bu husustaki geniş bilgiyi Hinduizm’in kutsal metinleri olan Veda’larla Brahmana’larda bulmak mümkündür.
Ayrıca Mahavir’in evlenmemiş olduğuna inanırlar. Svetambara (Beyaz cübbeli): Bu mezhebin rahipleri Jain kutsal metinlerinde giysi giymeyi yasaklanmadığına inanarak, beyaz cübbe giyerler. Ayrıca Digambara’nın tersine bu gelenekte kadının da kurtuluşa erebileceğine inanılır.
Hükûmet henüz beş tane öğreti ve dini resmen tanımaktadır: Budizm, Taoizm, İslam, Protestanlık ve Katoliklik (burada ancak zorla Çin Katolik Kilisesi ile Roma Katolik Kilisesi arasında bir ayrım uygulanmaktadır). 21. yüzyılın başında kurumsal idarelerde Konfüçyüsçülük ve Çin halk gelenekleri giderek daha fazla tanınma …
 
Geri
Üst