AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çaylı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 paket dr. oetker çikolata sosu
Üzerine:
İri kıyım dövülmüş ceviz

Çaylı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için yumurta ile şekeri, evvel düşük, sonra yüksek periyotta köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Sonra üst üste sıvı gereçleri koyup karıştırıyoruz. Daha sonra kalan kek gereçlerini ekliyoruz.
200 ml bardak ölçüsü ile unumuzu ekliyoruz, denetimli koymaya ihtimam gösteriyoruz, hamur çok ağır olmamalı.
Kek kalıbımız margarin yahut tereyağ ile yağlayıp, unlayıp, kek hamurumuzu koyuyoruz. 180 derece soğuk fırına koyup, 45 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz fırından çıkınca, kek kalıbından çıkarıp bir kenara alıyoruz.
Bu ortada çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Ocak sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan kekimizin üzerinde gezdiriyoruz.
Son olarak ceviz serpip, dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Çaylı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst