AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cavdar dekara ne kadar atilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çavdar dekara ne kadar atılır?​

Çavdar serpme ve sıraya ekim yapılır. Ekim aletleri ile sıraya ekim en iyisidir. Çavdarın dane ağırlığı düşük olduğundan 2-3 cm derinliğe ekilmelidir. Dekara 16-18 kg/da tohum kullanılmalıdır.
Çavdar su ister mi?
Sapları ambalaj ve el işlerinde kullanılır. Soğuğa en dayanıklı tahıl olan çavdar kışları çok sert geçen yörelerde bile yetiştirilir ve sonbaharda ekilip ertesi yıl yaz başlarında biçilir. Nem isteği azdır, kök gelişmesi fazla olduğundan yeterli suyu kolaylıkla bulabilir.

Toprakta azot kaybı nasıl olur?​

Azot bitki beslemenin vazgeçilmezi. Ancak aşırı yağış ve sulama gibi etkenlerle toprakta nitrata dönüşen azotu bitkinin kök bölgesinden uzaklaşarak yıkanıp kaybolabiliyor. Kuraklık nedeniyle yaşanan buharlaşma kaybı daha da hızlandırıyor.
Çavdar hasadı ne zaman yapılır?
Sonbaharda ekilen ve genellikle ertesi yılın başında hasat edilen çavdarlar, nem isteğinin az olması ile tanınıyor. Kök gelişimi hızlı ve fazla olan bitki, topraktaki suyu rahatlıkla alabiliyor. Çavdar Yetiştiriciliğinde Ekim Nasıl Yapılır?

Çavdar ne için kullanılır?​

Dünyanın çeşitli yörelerinde çavdardan viski, cin, votka gibi aklollü içkiler ve kvas denen Rus birası yapılır. İnce uzun, esnek ve sağlam olan çavdar sapları da çatı kaplaması, şilte dolgusu, örme şapka, kağıt ve mukavva yapımında kullanılır.
Bir dönüme kaç kilo arpa atılır?
Mibzerle ekimde dekara 18 kg, elle ekimde dekara 20 kg Arpa atilir. Azot arpanin beslenmesinde önemli rol oynar ve proteinin temelini olusturur. Azotlu gübrenin verimi arttirmasi da Fosfor, Potasyum ve Su gibi öteki besin maddelerinin de bulunmasina baglidir.

1 ton arpa ne kadar?​

Çavdarın tonu ortalama 4645 liradan 5000 liraya çıktı. Diğer yandan ekmeklik buğday 5259 liradan 5348 liraya, makarnalık buğday 5691 liradan 5941 liraya, arpa 4523 liradan 4822 liraya, mısır 4835 liradan 4978 liraya, yulaf 3542 liradan 3824 liraya ve çavdar ise 4645 liradan 5000 liraya yükseldi.
 
Geri
Üst