Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
Eleyip koyulacak kuru materyaller :
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce karıştırıyoruz.
Akabinde kuru gereçlerimizi eleyerek ekledikten sonra tekrar güzelce karıştırıyoruz ve hafif yapışan bir hamur kıvamı elde ediyoruz.
Üzerini streç ile sarıp 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
Hamuru dolaptan alıp elimizle ister küçük ister büyük yuvarlak formlar veriyoruz.
Akabinde pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp bir kaba alıyoruz.
Form verdiğimiz hamurlarımızı içinde bulayıp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ve işte dışı kıtır içi yumuşacık çatlayan kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun !.
Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst