Çatlamalara Doymayan Kakaolu Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
100 gram margarin
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un (cıvık olursa ayarlayın un ekleyerek)
1 çay bardağı kırık ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Çatlamalara Doymayan Kakaolu Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle fırının ayarını 170 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayalım.
Şimdide başlayalım kurabiyeyi yapmaya
Birinci olarak margarini ve sıvı yağı bir kapta ocağa koyup margarin eriyen kadar ısıtalım.
Daha sonra yoğurma kabına alıp bütün gereçleri birleştirelim. (un konusunu siz ayarlayabilirsiniz kıvamına göre).
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yağılı kağıt serili tepsiye dizelim.
170 derece ısıtılmış fırında üstü çatlayana kadar pişirelim. (biraz yaygın ince kurabiye oluyor bilginize ).
Soğuyunca servis edelim
Afiyet olsun.
Çatlamalara Doymayan Kakaolu Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram margarin
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un (cıvık olursa ayarlayın un ekleyerek)
1 çay bardağı kırık ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Çatlamalara Doymayan Kakaolu Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle fırının ayarını 170 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayalım.
Şimdide başlayalım kurabiyeyi yapmaya
Birinci olarak margarini ve sıvı yağı bir kapta ocağa koyup margarin eriyen kadar ısıtalım.
Daha sonra yoğurma kabına alıp bütün gereçleri birleştirelim. (un konusunu siz ayarlayabilirsiniz kıvamına göre).
Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yağılı kağıt serili tepsiye dizelim.
170 derece ısıtılmış fırında üstü çatlayana kadar pişirelim. (biraz yaygın ince kurabiye oluyor bilginize ).
Soğuyunca servis edelim
Afiyet olsun.
Çatlamalara Doymayan Kakaolu Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı