- Konu Yazar
- #1
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limon rendesi
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma
2,5 su bardağı un
Bulamak için;
1 kâse pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve 1 çay bardağı pudra şekeri çırpılır.
Sıvı yağ eklenir karıştırılır bir limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu ek edip, karıştırın.
Un eklenir, üzerine kabartma tozu ve vanilya ek edilir spatulayla karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. (sakın eliniz ile hamuru yoğurmayın ).
Buzdolabında iki saat beklerin vaktiniz yoksa derin dondurucuda yarım saat kâfi.
Yuvarlayıp pudra şekeri ne buladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.
175 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin çok kızartmayın çatlayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 limon rendesi
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma
2,5 su bardağı un
Bulamak için;
1 kâse pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve 1 çay bardağı pudra şekeri çırpılır.
Sıvı yağ eklenir karıştırılır bir limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu ek edip, karıştırın.
Un eklenir, üzerine kabartma tozu ve vanilya ek edilir spatulayla karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. (sakın eliniz ile hamuru yoğurmayın ).
Buzdolabında iki saat beklerin vaktiniz yoksa derin dondurucuda yarım saat kâfi.
Yuvarlayıp pudra şekeri ne buladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.
175 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin çok kızartmayın çatlayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı