- Konu Yazar
- #1
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1, 5-2 su bardağı un
Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve pudra şekerini güzelce karıştırdıktan sonra sıvı yağını ekleyelim. Akabinde nişasta, Türk kahvesini ve öteki kuru gereçleri ekleyelim.
Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım. İçerisine en son iri kıyılmış ceviz ve damla çikolataları ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde hamurlar hazırlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
180 derecelik fırına kurabiyeleri koyalım. Şimdi pişmemiş lakin üzeri çatlayan kurabiyeleri fırından alalım.
Üzerini çok ezmeden bardakla ezelim tekrar 8-10 dakika pişirelim. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri afiyetle yiyebilirisiniz.
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1, 5-2 su bardağı un
Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve pudra şekerini güzelce karıştırdıktan sonra sıvı yağını ekleyelim. Akabinde nişasta, Türk kahvesini ve öteki kuru gereçleri ekleyelim.
Kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım. İçerisine en son iri kıyılmış ceviz ve damla çikolataları ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde hamurlar hazırlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
180 derecelik fırına kurabiyeleri koyalım. Şimdi pişmemiş lakin üzeri çatlayan kurabiyeleri fırından alalım.
Üzerini çok ezmeden bardakla ezelim tekrar 8-10 dakika pişirelim. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri afiyetle yiyebilirisiniz.