- Konu Yazar
- #1
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Benmari yolu eritilmiş bir paket sütlü kare çikolata (İsteğe nazaran 2 adet konursa çikolata tadı daha ağır olabilir)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
Yarım su bardağı pudra şekeri (Kurabiyeleri bulamak için)
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtayı çırpın toz şeker ilave edin çırpmaya devam edin.
Öteki gereçleri de ekleyip hamuru yoğuralım.
Hazırlanan hamur ele yapışan bir hamur olucak buzdolabında iki saat bekletin hamur biraz daha yumuşak ve yapışkanlığı gitmiş olucak.
Hamura biçim verelim ve pudra şekerine batıralım.
180 derce evvelce ısıtmış olduğunuz fırında pişirelim.En fazla yirmi dakika pişirin yoksa hamur sert oluyor.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Benmari yolu eritilmiş bir paket sütlü kare çikolata (İsteğe nazaran 2 adet konursa çikolata tadı daha ağır olabilir)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
Yarım su bardağı pudra şekeri (Kurabiyeleri bulamak için)
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtayı çırpın toz şeker ilave edin çırpmaya devam edin.
Öteki gereçleri de ekleyip hamuru yoğuralım.
Hazırlanan hamur ele yapışan bir hamur olucak buzdolabında iki saat bekletin hamur biraz daha yumuşak ve yapışkanlığı gitmiş olucak.
Hamura biçim verelim ve pudra şekerine batıralım.
180 derce evvelce ısıtmış olduğunuz fırında pişirelim.En fazla yirmi dakika pişirin yoksa hamur sert oluyor.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı