- Konu Yazar
- #1
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 yumurta ve toz şekeri 1-2 dakika çırpın.
Sıvı yağ, kakao ,vanilya, hamur kabartma tozu ekleyelim .
Karıştıralım ve unu ekleyelim ele yapışan bir hamur oluyor spatula ile karıştıralım.
Hamurumuz üzerine pak bir poşet serelim, en az 1 saat buzdolabında bekletelim şayet mümkünse akşamdan üretim buzdolabına koyabilirsiniz.
Buzdolabında beklemesi gerekiyor kıvam alması için dinlenen hamuru bir kaşık yardımıyla alalım.
Yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayalım ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.
Evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir formda ben birinciden 10 dakika ayarladım dakika dolunca baktım hiç tutulmuyor üç dakika yine tuttum ,çok pişmeyecek içinin biraz ıslak kalması gerekiyor.
Fırından fırına bu mühlet değişiklik gösterebilir dikkat edelim başında bekledim soğukça esasen muhakkak ediyor kendini birinci sefer yaptım şahane oldu afiyetler olsun efendim
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 yumurta ve toz şekeri 1-2 dakika çırpın.
Sıvı yağ, kakao ,vanilya, hamur kabartma tozu ekleyelim .
Karıştıralım ve unu ekleyelim ele yapışan bir hamur oluyor spatula ile karıştıralım.
Hamurumuz üzerine pak bir poşet serelim, en az 1 saat buzdolabında bekletelim şayet mümkünse akşamdan üretim buzdolabına koyabilirsiniz.
Buzdolabında beklemesi gerekiyor kıvam alması için dinlenen hamuru bir kaşık yardımıyla alalım.
Yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayalım ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.
Evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir formda ben birinciden 10 dakika ayarladım dakika dolunca baktım hiç tutulmuyor üç dakika yine tuttum ,çok pişmeyecek içinin biraz ıslak kalması gerekiyor.
Fırından fırına bu mühlet değişiklik gösterebilir dikkat edelim başında bekledim soğukça esasen muhakkak ediyor kendini birinci sefer yaptım şahane oldu afiyetler olsun efendim
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı