Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çatlak Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağından iki parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz yahut fındık
Çikolata (bol olursa daha hoş olur)
Bulamak için
Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım, geriye un hariç öbür tüm materyalleri ekleyelim tekrar çırpalım (ben tüm bunları yaparken mikser kullanmadım çırpıcı yardımıyla karıştırdım).
Sonrasında unu azar azar ekleyelim.
Spatula ile hamur toparlanıp püf noktası; hamurumuz kek harcından daha katı olucak el ile yoğurma süreci yapılmıyor hamur biraz cıvık kıvamda oluyor tüm bu süreçler bittikten sonra buzdolabında 2 saat bekletilir isterseniz bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
2 saat beklettikten sonra hamuru yemek kaşığı yardımıyla yahut elinizle ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz.
Bir öteki püf noktası ise hamur üzerinde pudra şekerinin ağır olması ve tüm bu süreçlerin süratli bir formda yapılması gerekiyor.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst