SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağından iki parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz yahut fındık
Çikolata (bol olursa daha hoş olur)
Bulamak için
Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım, geriye un hariç öbür tüm materyalleri ekleyelim tekrar çırpalım (ben tüm bunları yaparken mikser kullanmadım çırpıcı yardımıyla karıştırdım).
Sonrasında unu azar azar ekleyelim.
Spatula ile hamur toparlanıp püf noktası; hamurumuz kek harcından daha katı olucak el ile yoğurma süreci yapılmıyor hamur biraz cıvık kıvamda oluyor tüm bu süreçler bittikten sonra buzdolabında 2 saat bekletilir isterseniz bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
2 saat beklettikten sonra hamuru yemek kaşığı yardımıyla yahut elinizle ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz.
Bir öteki püf noktası ise hamur üzerinde pudra şekerinin ağır olması ve tüm bu süreçlerin süratli bir formda yapılması gerekiyor.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağından iki parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz yahut fındık
Çikolata (bol olursa daha hoş olur)
Bulamak için
Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım, geriye un hariç öbür tüm materyalleri ekleyelim tekrar çırpalım (ben tüm bunları yaparken mikser kullanmadım çırpıcı yardımıyla karıştırdım).
Sonrasında unu azar azar ekleyelim.
Spatula ile hamur toparlanıp püf noktası; hamurumuz kek harcından daha katı olucak el ile yoğurma süreci yapılmıyor hamur biraz cıvık kıvamda oluyor tüm bu süreçler bittikten sonra buzdolabında 2 saat bekletilir isterseniz bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
2 saat beklettikten sonra hamuru yemek kaşığı yardımıyla yahut elinizle ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz.
Bir öteki püf noktası ise hamur üzerinde pudra şekerinin ağır olması ve tüm bu süreçlerin süratli bir formda yapılması gerekiyor.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı