Çatlak Hanımeller

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çatlak Hanımeller Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası (Tepeleme)
2-2,5 su bardağına yakın un
1 avuç ceviz yahut fındık (ben ceviz kullandım)
1 paket 80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı damla çikolata

Çatlak Hanımeller Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağımız ve öteki kurabiye hamurumuz için gerekli gereçlerimizi bir kaba alıp yoğuralım.
Hamurumuz kulak göğsü kıvamını alınca içine parçalanmış ceviz, damla çikolata ve doğranmış bitter çikolatamızı ekleyelim.
Tepsimize pişirme kağıdını serelim.
Elimizle yuvarlayıp tepsimize dizelim. Buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
180 derecede ısıtılmış olan fırınımıza kurabiyelerimizi koyup 15 -20 dk pişirelim.
Ara orta fırını denetim edip kurabiyelerin piştiğinden emin olununca fırınımızı kapatalım.
Hemen sıcakken fırından alıp elimizle bir çay bardağının alt kısmının yardımı ile üzerlerine hafif bastırıp çatlatalım. Ve servise hazır. Afiyet olsun .
Not: kurabiyeleri tepsiye hafif yuvarlak olacak halde koymalıyız şayet bastırarak hal verirsek eriyen tereyağı tesiriyle tamamıyla yayılacaktır aslında pişince çatlatma esnasında da yayılıyor.

Çatlak Hanımeller Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst