Çatlak Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çatlak Çörek Tanımı İçin Malzemeler
250 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz (içine koyduğunuz peynir yahut çökelek tuzlu ise tuz oranını azaltabilirsiniz)
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
7 su bardağı un (ele yapışmayan bir hamur elde edilecek, o yüzden un ölçüsü değişiklik gösterebilir)
İç harcı
Çökelek,Peynir,Kaşar vs.
Maydanoz
Üzerine:
Yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu

Çatlak Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm hamur materyalleri alınıp yoğurulur.
Daha sonra un ve kabartma tozu eklenip, yoğurulur.
Hamur sarılır ve buzdolabına kaldırılır.
Hamur ne kadar çok buzdolabında beklerse o kadar hoş olacaktır.
Geceden yoğurur sabah poğaça haline getirirseniz daha uygun olur.
Yağlı kağıt serili tepsiye, hamurdan modüller koparıp, avuç içimizde çay tabağı büyüklüğünde açıp, iç harcından koyup kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
Yumurta sarısı ile sıvı yağ karıştırıp üzerine sürüp, artı halinde kesiyoruz.
Susam ve çörek otu serpip, 180 derecede 35 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun
Çatlak Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst