AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Catismayi cozme teknikleri bakimindan catisma surecine neden olan?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çatışmayı çözme teknikleri bakımından çatışma sürecine neden olan?​

İnsanların amaçlarına ve ilişkilerine ne ölçüde önem verdiklerine bağlı olarak başvurabilecekleri beş farklı çatışma çözme stratejisi tanımlanmıştır (Johnson ve Johnson, 1994). Her biri bir hayvanla simgelenen bu beş farklı çatışma çözme stratejisi gösterilmiştir. Kaplumbağalar çatışmadan kaçınmak için geri çekilirler.

Çatışma çözümlemesi nedir?​

Bir çatışmanın tarihsel arka planını, nedenlerini, aktörlerini ve barış sürecini etkileyen dinamikleri anlama, planlama ve strateji geliştirmeden oluşan süreçlerin sistematik bir şekilde incelenmesine çatışma analizi olarak tanımlamaktadır.
Etkin Çatişma çözme becerileri nedir?
Çatışma çözme için gereken beceriler yönelim (oryantasyon) becerileri; algısal beceriler; duygusal beceriler; iletişim becerileri; yaratıcı düşünme becerileri ve eleştirel düşünme becerileridir. Çatışmaları çözmek için başvurulabilecek üç değişik yapılandırılmış sorun çözme süreci vardır.

Çatışmaya taraf olanların yüz yüze getirilmesi hangi yöntemdir?​

Problem çözme yöntemi, çatışmanın temel sebeplerini bularak onları tamamen ortadan kaldırmayı amaçlar. Bu amaçla çatışan taraflar yüz yüze getirilerek anlaşmazlık konuları üzerinde tartışmaları sağlanır.

Yoğunluk çatışma nedir?​

(Haklısın ama..) İki kişinin görüşleri arasında kısmen uyuşma olması halinde yoğunluk çatışması söz konusu olur. demiştin…) Eğer kişi karşısındaki kaynaktan gönderilen mesajlardan bir Kısmını algılar, diğerlerini algılamazsa, bu durumda “kısmî algılama”ortaya çıkar.
Bilişsel çatışma ne demek?
Bu çatışma türünde birey kendi içinde birbiri ile çelişen bilişsel öğelere ya da var olan bilişsel dengesi ile çelişen çatışmalara sahiptir. Bireylerin farklı hedefleri ve beklentilerinden dolayı bireyin,birey ile çatışması söz konusudur.
Her biri bir hayvanla simgelenen bu beş farklı çatışma çözme stratejisi aşağıda gösterilmiştir. Kaplumbağa (Kaçınma): Kaplumbağalar çatışmadan kaçınmak için geri çekilirler. Çatışma yaratan sorunlardan ve kişilerden uzak dururlar. İlişkilerin bozulmaması için çatışmayı yatıştırmaya çalışırlar.
 
Geri
Üst