AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Catisma odakli strateji nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çatışma odaklı strateji nedir?​

Bu strateji kazan/kazan çatışma yönetim stratejisidir. Bu stratejiyiseçen bireyler, bilgi alışverişinin peşindedir. Bu stratejide farklılıkları incelemek ve her taraf için kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak arzulanır. Bu strateji genel anlamda problem çözmeyle ilişkilidir ve durumlar karmaşık olduğunda etkilidir.

Çatışma Çözümü hangi hayvan?​

Baykuş (Yüzleşme, işbirliği yapma) Çatışmaları, çözülmesi gereken sorunlar olarak görürler ve hem kendilerinin hem de diğer kişinin amaçlarına ulaşabileceği bir çözüm ararlar. Çatışmaları, taraflar arasındaki gerilimi azaltarak ilişkileri geliştirici bir araç olarak görürler.
Çatışma sırasında problem odaklı strateji nedir?
Şekil 1: Bireyler Arası Çatışma Yönetim Stratejilerine İlişkin İki Boyutlu Model (Rahim, 2001:28). Problem Çözme: Problem çözme stratejisi, çatışmanın temel sebeplerini bularak onları tamamen ortadan kaldırmayı amaçlar. Bu amaçla çatışan taraflar yüz yüze getirilerek anlaşmazlık konuları üzerinde tartışmaları sağlanır.
Çatışma sırasında uzlaşmanın amacı nedir?
Uzlaşma, çatışma yaşanan konuda tarafların çözüm bulabilmek için karşılıklı olarak anlaşmaya varmalarını açıklamaktadır. Bu yöntem güç kullanma yolunun aksine, olayların taraflar lehine çözümlenmesi için uğraş verir.

Köpek balığı stratejisi nedir?​

2 Köpek balığı taktiği (Zorlama,Rekabete girme) Asıl olan kazanmaktır, ilişki feda edilebilir. Gücü elinde bulunduranların kullandığı taktikdir. Köpek balıkları kendi isteklerinin gerçekleşmesi için, çatıştığı kişiyi zorlar ve karşısındaki kişi üzerinde güç kullanmayı dener.

Çatışma sırasında problem odaklı strateji olarak uzlaşmanın amacı ne?​

Problem Çözme: Problem çözme stratejisi, çatışmanın temel sebeplerini bularak onları tamamen ortadan kaldırmayı amaçlar. Bu amaçla çatışan taraflar yüz yüze getirilerek anlaşmazlık konuları üzerinde tartışmaları sağlanır. Çatışan tarafların anlaşabilecekleri ortak yönleri üzerinde daha fazla durulur (Ertürk, 1994).
 
Geri
Üst