Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Catinin su gecirmemesi icin ne yapmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çatının su geçirmemesi için ne yapmalı?​

Bu malzemelerin en yaygın ve en güvenli olanları bitüm esaslı oluklu levhalar, bitüm esaslı kiremit görünümlü oluklu levhalar, bitümlü su yalıtım membranları, asfalt şıngıllar, oluklu ve trapez metal levhalar, sandviç paneller, kil kiremitler, metal kiremitler, beton kiremitler ve likit membranlardır.
En iyi su yalıtım malzemesi nedir?
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır.
En iyi çatı su izolasyonu hangisi?
Çatı ısı yalıtımında en etkili yöntemden bahsettik şimdi de çatı su izolasyonunda en başarılı yöntem olan Polyurea kaplamadan bahsedeceğiz. Polyurea kaplama poliüretan köpük gibi sprey püskürtme yöntemi ile yapılmaktadır. Sıfır su geçirgenliği sayesinde etkili su yalıtımı sağlar.

Su yalıtımı kaç cm olur?​

Yalıtım malzemesi örtüsünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeleri ise, en az 15 cm olmalıdır. Ek yerindeki mineral kaplı yüzey şalümo alevi ile ısıtılıp, mineral üstüne mala sürülerek minerallerin bitüm içerisine gömülmesi sağlandıktan sonra ek yeri yapıştırması yapılmalıdır.
Çatı sıcak ne yapmalıyım?
Eminim çoğunuzun zaten bildiği bu yöntemlerin üzerinden bir kez daha geçelim.
- 1) En sıcak saatlerde pencereleri kapatın.
- 2) Gereksiz ışıkları söndürün.
- 3) Kullanmadığınız elektronik aletleri kapatın.
- 4) Serin saatlerde yemek pişirin.
- 5) Tavan tipi vantilatör kullanın.
- 6) İçeri güneş girmesini engelleyin.
- 7) Yatılım yaptırın.
Çatıda su yalıtımı nasıl yapılır?
Polyurea su yalıtımında rakipsiz bir uygulamadır. Saf polyurea sistemler sıvı olarak püskürtülüyor ve püskürtülen zeminde 8 saniyede kuruyor ve üzerinde yürünebiliyor. Kiremitlerin üzerine önce sprey poliüretan köpük 3 cm kalınlığında püskürtülerek uygulanır.

Sürme tip su yalıtım malzemeleri nelerdir?​

Sürme esaslı malzemeler, uygulama yapılacak yüzeye fırça, rulo mala ya da püskürtme sistemleriyle uygulanan malzemelerdir. İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılabilir.
Kalekim su geçirir mi?
Kalekim’in su yalıtım ve beton koruma harcı “Ultralastic” 2 saatte yağmura dayanım kazanıyor, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor.
Çatı katı çok sıcak ne yapmalıyım?

Su yalıtımı kaç mm?​

4 mm veya 5 mm kalınlıklarda üretilmektedir. Hareketli yük taşıyan, köprülerde, viyadüklerde, katlı otoparklarda ve bunlara benzer her tür yapıda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir su yalıtım örtüsüdür.
Çakıl kaç cm?
– Küçük çakıl taneleri yağmur etkisi ile levha ile levha aralarından aşağıya sızabilir. Bu durum özellikle tek kat su yalıtım membranlarında sorun yaratabilir.

Geri