AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çatalca Haritası

haberci

Yeni Üye
Çatalca İlçe Haritası
İstanbul Çatalca Haritası
Çatalca, yüzölçümü bakımından İstanbul ilinin en büyük ilçesidir İstanbul'un batı sınırında resmileşmiş bir şehir halkı merkezidir
1865 yılında, Tanzimat sonrası yapılan vilayet düzenlemelerinde Meclisi Yöneticiliki Livayı Zabtiyye'ye bağlanan ilçe,
1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle vilayet merkezi yapılmıştır26 Haziran 1926 tarihli kanunla baştan ilçe haline getirilerek İstanbul'a bağlanmıştırFatih Sultan Mehmet'in bu şehri Allah'a emanet ettim dediği Çatalca, stratejik yönden fazla kayda değer bir ilçedir
Çatalca Haritası
MAPÇatalca, Istanbul, TürkiyeMAP *

Çatalca İlçe Haritası hakkında bilgi vermek isterim. Çatalca, İstanbul'un batı sınırında bulunan ve yüzölçümü bakımından İstanbul'un en büyük ilçesidir. 1865 yılında Tanzimat sonrası yapılan vilayet düzenlemelerinde Meclisi Yöneticiliği'ne bağlanan ilçe, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle vilayet merkezi yapılmıştır. Ancak 26 Haziran 1926 tarihli kanunla baştan ilçe haline getirilerek İstanbul'a bağlanmıştır. Çatalca'nın tarihi geçmişi oldukça zengindir ve Fatih Sultan Mehmet'in "Bu şehri Allah'a emanet ettim" dediği bilinmektedir.

Çatalca, stratejik öneme sahip bir ilçedir ve İstanbul'un hem tarihî hem de coğrafi açıdan önemli bir noktasında yer almaktadır. İlçenin doğal güzellikleri, tarım arazileri ve su kaynakları da dikkate değerdir. Çatalca Haritası incelendiğinde, ilçenin konumu, mahalleleri, önemli noktaları ve coğrafi özellikleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Eğer Çatalca Haritası ile ilgili daha fazla bilgi veya detay öğrenmek isterseniz, ben buradayım. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri