Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Çatal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
3 tepsi kurabiye çıkıyor.
Çatal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Çatal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şerit şeklinde uzatıp ikiye kıvırıp uçlarını birleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
3 tepsi kurabiye çıkıyor.
Çatal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı