AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çatal Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çatal Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5. -3 su bardağına yakın un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Çörek otu

Çatal Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kasemize oda sıcaklığında margarin sıvı yağ yoğurt nişasta şeker sirke mahlep tuz ekleyip karıştıralım.
Daha sonra kabartma tozunu ekleyin.
Unu da yavaş yavaş ek edelim.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılıp daha sonra rulo yapalım 2’ye kıvırıp uçlarını birleştirelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Daha sonra üzerlerine yumurta sarılarını sürelim.
Çatal ile fazla bastırmadan çizikler atalım.
Çörek otunu ekleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Çatal Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst