AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Castile Soap ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Castile Soap ne işe yarar?​

Kastilya sabunu sadece kişisel bakım için değil bitki bakımında da işe yarar. Bitkilerdeki böceklenmeyi gidermenin yollarından biri kastilya sabunudur. Su ile kastilya sabununu köpürtüp bitkilerinize püskürtebilirsiniz bu sayede böceklenme sorunu ortadan kalkacaktır. Yanı sıra bitkiniz de temizlenecektir.

Bıttım sabunu yüzde ne işe yarar?​

Bıttım sabunu, yabani fıstık (bıttım) yağı ve Menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Bu sabun, Egzama ve Mantar gibi cilt hastalıklarını iyileştiriyor. Kepeği, deri dökülmelerini ve saç dökülmelerini önleyici faktöre sahip. Bıttım sabunu, bölgede ‘Botan sabunu’ olarak bilinmektedir.

Bıttım sabunu her gün kullanılır mı?​

Bıttım sabunu her gün kullanılır mı?
Bıttım sabununu düzenli kullanmaya mümkün olduğunca özen göstermede fayda var 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanmayınız. Saçlarınızı her gün yıkamayın bıttım sabunuyla yıkadıktan sonra 2 gün yıkamayın çünkü saçlar bıttım yağıyla beslenirler.

Bıttım sabunu yüze iyi gelir mi?​

Bıttım sabunu yüze iyi gelir mi?
Menengiç yağından sağlanan bıttım sabunu; yüze, saça ve cilde oldukça faydalıdır. Siirt’te yetişen bıttımdan sağlanan bıttım sabunu, saç dökülmesini önler. Bıttım sabunu; kepek oluşumunu önler. Bununla beraber mantar, egzama, ergenlik sivilcelerine, bedendeki tahrişe ve yaraya karşı çok etkilidir.

Bıttım sabunu yüzdeki lekelere iyi gelir mi?​

Bıttım, vücut temizliğinde de etkili bir sabundur. Ciltte peeling etkisi yaratır bu sayede cilt pürüzsüz bir görünüme ulaşır. Güneş ve diğer dış etkenlere bağlı olarak oluşan cilt lekelerini geçirmede etkilidir. Cilde canlı ve parlak bir görünüm verir.

Bıttım sabunu kaç gün kullanılır?​

Saç diplerine masaj yaparak uyguladıktan sonra su ile durulayabilirsiniz. Saçlarınızı parlak göstermek ve sorunları ortadan kaldırmak istiyorsanız, 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanabilirsiniz.

Bıttım sabunu ne kadar sürede etkisini gösterir?​

Bıttım sabunu ne kadar sürede etkisini gösterir?
Saçların beyazlamasını yavaşlatmaya yardımcıdır. Eğer hafif kırlaşmaya başlamış saçlarınız varsa, bıttım sabununu kullanarak 7 ile 8 ay arası bir sürede saçlarınızın eski rengine kavuştuğunu görebilirsiniz. Bu etki için de sık olarak kullanılmalıdır. Saçlar için iyi bir temizleyici ve arındırıcıdır.

Kastilya sabunu, hem kişisel bakım hem de bitki bakımı için kullanılan doğal ve etkili bir üründür. Bitkilerdeki böceklenmeyi gidermek için de kullanılabilen Kastilya sabunu, su ile karıştırılarak bitkilerinize püskürtüldüğünde hem böceklenme sorununu ortadan kaldırabilir hem de bitkinizi temizleyebilir.

Bıttım sabunu ise yabani fıstık (bıttım) yağı ve Menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Cilt sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Egzama, mantar gibi cilt hastalıklarını iyileştirebilir, kepek ve saç dökülmelerini önleyebilir. Bıttım sabunu, bıölgede 'Botan sabunu' olarak da bilinmektedir.

Bıttım sabununu yüzde ne işe yaradığı sorusuna gelecek olursak, Menengiç yağı içeren bıttım sabunu, yüz, saç ve cilt bakımında oldukça faydalıdır. Saç dökülmelerini önlemeye yardımcı olur, kepek oluşumunu engeller ve ciltteki mantar, egzama gibi sorunlarla mücadelede etkilidir. Ayrıca cilde canlılık ve parlaklık kazandırabilir.

Bıttım sabununun yüze iyi gelip gelmediği konusunda; evet, bıttım sabunu yüze iyi gelir. Menengiç yağı ile hazırlanan bu sabun, cilde pek çok fayda sağlar. Siirt yöresinde yetişen bıttım ile üretilen sabun, saç dökülmelerini önler, kepek oluşumunu engeller; ayrıca egzama, sivilce gibi cilt sorunlarına da iyi gelir.

Bıttım sabunu, yüzdeki lekelerin azalmasına yardımcı olabilir. Cilt temizliğinde etkili bir sabun olan bıttım, ciltte peeling etkisi yaratarak cildi pürüzsüz hale getirebilir ve güneş veya diğer dış etkenlere bağlı olarak oluşan lekeleri azaltabilir. Cilde canlılık ve parlaklık kazandırabilir.

Saçlarınızı parlak ve sağlıklı göstermek için bıttım sabununu kullanabilirsiniz. Saç derinize masaj yaparak uygulayıp duruladıktan sonra, bıttım sabununun etkilerini gözlemlemeye başlayabilirsiniz. Eğer saçlarınızda hafif kırlaşmalar varsa, düzenli kullanım sonrasında saçlarınızın eski rengine kavuştuğunu görebilirsiniz. Günlük kullanıma dikkat etmek ve düzenli kullanmak etkileri görmek için önemlidir.

Geri