Çarşaf Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:
1 kilo ıspanak
300 gram tuzsuz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Hamur malzemesi için:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
7-8 su bardağı un (5- 6 demiştim 8.5 su bardağı un kullandım unum böreklik ince undu buna göre unu kontrollü ekleyin)
Yağlamak için:
125 gram erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları doğrayıp, yıkandıktan sonra suyunu süzelim. Üzerine peynir, tuz ve yağ ilave edip karıştıralım.
Hamur için; su, süt ve sıvı yağ karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek tuz ve şekeri ilave edelim. Ele yapışan ama eli bırakan bir hamur elde edelim.
Tezgahı unlayıp hamuru tezgahta 10 dakika daha yoğuralım. Altı eşit parçaya bölelim ve bezeler elde edelim. Bezeleri bez ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
En önemli püf noktası dinlendirmek çünkü incecik zar gibi açılması için mutlaka dinlenmesi gerekli.
Dinlenen hamuru, servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine yağlı karışımdan sürelim. Bezeler bitene kadar devam edelim. (Ben 3 beze üst üste olacak şekilde iki ayrı tabağa yaptım)
İlk tabaktaki hamuru tezgaha alalım ve elimizle asılarak zar gibi açalım. İçe doğru 4 parmak genişliğinde kapatıp, iç harcı yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
Fırın tepsisine yerleştirin. Yağlı olduğu için fazla tepsiye yağ yapmayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst