Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çarşaf Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
2 şu bardağı su (azar azar dökün)
Tuz
İç harcı;
3 orta uzunluk patates
1 kaşık domatesli salçası
1 kaşık biber salçası
Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
4 kol maydanoz
Tuz
Çay kaşığı pul biberi
Çay kaşığı karabiber
Açmak için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle harcımız için patatesleri yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar suyu ekleyip haşlamaya bıraktım. Pişen patateslerimi soyup yeterlice ezip öteki bir tencerede yağımı alıp salçayı kavurup ezdiğim harcı aldım. Tuzunu, baharatını ekleyip maydanozu küçük doğrayıp ekledim.
Ardından hamurum için derin bir kaba unu koyup ortasını açıp tuzu koyup az suyumu ekledim. Kulak göğsü üzere bir hamur elde ettikten sonra altı tane beze yapıp ekrana aldım ve açmak için yağımı karıştırıp ocakta erittim.
Bezelerimi elimle açıp ortalarını yağlayıp bir tabağa üst üste bıraktım, daha sonra pak hamur için ayırdığım örtüyü koyup bir beze alıp yağlayıp açtım.
Çok hoş açılıyor patates harcımı ortasına dizip ve sardım daha sonra yağladığım tepsiye hepsini tıpkı formda yapıp uzun dizdim.
Yumurtayı ve susam çörek otunu serpip 180 derece evvelden ısıtıp fırına attım 20 dakika pisti afiyet olsun.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst