Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çarşaf Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Peynir

Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unumuzu ve tuzumuzu kaba alıp yavaş yavaş suyumuzu ekliyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Tereyağımızı ocakta eritiyoruz sıvı yağ ile karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Küçük mandalına büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerini çokça yağlıyoruz.
Soğuyan yağımız ile tıpkı süreçleri hamur bitene kadar yapıyoruz.
Yağladığımız hamurların üzerini steçleyip 10 dk bekliyoruz. Sonra hamurlarımızı tek tek alıp, elimiz ile yavaşça çekip açıyoruz.
İncecik açılan hamurumuza peynirimizi koyuyoruz. Rulo biçiminde sarıyoruz tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
200 derecede denetimli halde evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst