Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çarşaf Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 kilo ıspanak
3 adet havuç
3 adet soğan
Karabiber
Tuz

Çarşaf Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın. Unu denetimli olarak ekleyip fazla sert olmayan bir hamur elde edin.
Daha sonra hamuru tezgaha alıp yaklaşık 5 dakika kadar güzelce özleşene kadar yoğurun.
Özleşen hamuru bezelere ayırıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağ sürüp üst üste koyun.
Ağzı kapalı bir kapta dolaba koyup en az 1 saat dinlendirin (ne kadar dinlenirse o kadar hoş açılır).
Diğer taraftan iç harcınızı hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp rengi dönene kadar kavurun.
Daha sonra rendelediğiniz havuçları ekleyip kavurma sürecine devam edin.
En son doğradığınız ıspanakları ekleyip 4-5 dakika kadar kavurun.
Altını kapatıp karabiber ve tuz ekleyin. Dinlenen hamuru tek tek tezgahta elinizle çekerek açın.
Bu kademede yırtılmalar olabilir ancak saracağınız için değerli değil. İç harcı her yere gelecek formda serin (çok ağır olmamalı)rulo biçiminde sarıp tepsiye yerleştirin.
Sırayla tüm bezelere tıpkı süreci uygulayın. En üste fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede kızartın. Afiyet olsun.
Çarşaf Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst