AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çarsaf Böreği Patatesli Kıymalı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çarsaf Böreği Patatesli Kıymalı Tanımı İçin Materyaller
6 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
İç Harcı İçin;
6 -7 adet patates
1 çorba kasesi kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
Pul biber
Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

Çarsaf Böreği Patatesli Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurumuzu yoğuralım. Un, tuz ekleyip 2 buçuk bardak ılık su ile yoğurduk. Bu su 3 bardak suya kadar çıkabilir ununuza nazaran değişir. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Üstünü kapatıp bir 10 dk bekletelim.
O sırada patatesi ocağa koyup haşlayalım.
Maydanoz ölçü belirtmedim göz kararı koydum. Ne çok ne az.
Hamurumuzu tezgaha alıp 8-9 beze çıkartalım, bezeleri küçük tutmayalım orta ayarda olsun ki daha büyük açılsın.
Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp bir kaba çokça yağlaya yağlaya üst üste dizip yarım saat bekletelim.
Farklı taraftan teflon tavaya soğanları doğrayıp kıyma atalım birlikte hafif kavuralım.
İçine baharatları tat zevkinize nazaran ekleyelim.
Sonra haşlayıp bir tarafta ezdiğimiz patatesleri ekleyip, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.
Ben hamurları açmak için yer sinisi kullandım isteyen tezgahta da açabilir. Yavaş yavaş çekiştire çekiştire açıyoruz. Hafif yırtıla biliyor keder etmeyen yırtılınca olmadı sanmayın.
Açılan hamurun bir kenarına harcı koyup bir ucunu üstüne kapayıp sarmaya başlıyoruz. Süreç bu form afiyet olsun.
Fırına verirken yumurta sarısı sürmeyi ve tepsiye yerleştirirken tepsiyi tekrar yağlamayı unutmayın. ( Ben dipfrizime yapıp koyuyorum konuklara hazır oluyor ).
Çarsaf Böreği Patatesli Kıymalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst