Carpici Kelime anlami ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çarpıcı Kelime anlamı ne demek?​

ÇARPICI. sıf. (< çarp-ıcı) Dikkatleri üzerine çeken, görür görmez insanın üzerinde kuvvetli bir etki bırakan: “Çarpıcı renkler.” Onlardan çok çarpıcı bir mektubu size sunuyorum (Ahmet Kabaklı).

TDK tutum nedir?​

TDK tutum nedir?
Bir meseleye ya da davranışa karşı yaklaşım biçimlerinin tamamı tutum olarak nitelendirilir.

Miftahı ne demek?​

Miftah Arapça ne demek? Açan âlet. Anahtar. Kilidleri açan anahtar.

TDK Gazi ne demek?​

TDK Gazi ne demek?
Düşmanla savaşan veya savaş yapmış kimse. Savaştan sağ ve zafer kazanmış olarak dönen kimse.

Nevi şahsına münhasır olmak ne demek?​

Münhasır kelimesinden türeyerek yaklaşık olarak aynı anlama gelen nevi şahsına münhasır, daha kişisel bir anlam taşımaktadır. Kendine özgü davranışı ve karakteri olan kimse anlamı ile kullanılır.

Sansasyonel ne demek ne demek?​

Sansasyonel ne demek ne demek?
Sansasyonel anlamı, tanımı: Sansasyon : Dalgalanma. Birçok kimseyi ilgilendiren, etkileyen heyecan verici olay.

Tutumu olmak ne demek?​

Tutum, bir insan hakkında bir şey hakkında ne düşündüğü ya da hissettiği ile ilgili olarak zihinsel görüşünü ifade eder. Davranış, bir bireyin veya grubun diğer kişilere yönelik eylemlerini, hareketlerini, davranışlarını veya işlevlerini belirtir.

Arapça Miftahun ne demek?​

Arapça Miftahun ne demek?
Osmanlıca ve Arapçada Miftah Kelimesinin Sözlük Anlamı Mitfah sözcüğü hem Osmanlıca hem de Arapça üzerinden değerlendirilen bir kelimedir. Bu doğrultuda kelimenin temel anlamı ‘anahtar’ şeklinde ifade edilir.

Islama göre gazilik nedir?​

Gazilik nedir tarih anlamı? İslam da düşmanla savaşan ya da gazaya (savaşa) katılmış (kimse). Olağanüstü yararlıklar göstererek düşmanı yenen, düşmana zorlu biçimde direnen komutanlara ya da kentlere devletçe verilen onur unvanı. Savaştan sağ ve zafer kazanmış olarak dönen (kimse).

Gazi kime derler?​

Gazi kime derler?
Gazi, en kısa tanımıyla onurlanmış asker demektir. Gazilik, Türk toplumunda en eski kahramanlık unvanlarından biridir. İslamiyet öncesinde savaşlarda yiğitlik gösteren kişilere ALP unvanı verilirken, sonrasında bu kavram GAZİ ile karşılanmaya başlanmıştır.

Şahsına münhasır ne demek TDK?​

Münhasır olmayan ne demek?​

Münhasır olmayan ne demek?
Sınırlanmış, sınırlı. (Hasr. dan) Belli bir sınır içinde olup harice tecavüz etmeyen, inhisar eden, her yanı çevrili.

Sansasyonel insan ne demek?​

"Şahsına münhasır" terimi, Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "kimseye benzemeyen, benzeri olmayan, kendine özgü" anlamına gelmektedir. Bu ifade genellikle bir insanın ya da bir şeyin özgünlüğünü vurgulamak için kullanılır.

"Münhasır olmayan" ifadesi ise sınırlı, bir kısıtlama içermeyen ya da herkesin erişebileceği anlamına gelir. Diğer bir deyişle, genel olarak herkesin kullanımına açık olan, özgül olmayan ve sınırlandırılmamış anlamını taşır.

"Sansasyonel insan" terimi ise doğrudan bir tanıma sahip olmamakla birlikte, "sansasyonel" kelimesi genellikle heyecan verici, olağandışı ya da şaşırtıcı anlamlarında kullanılır. Bu sebeple "sansasyonel insan" ifadesi, genellikle olağanüstü ya da dikkat çeken özelliklere sahip olan bir kişiyi tanımlamak için kullanılabilir.

Eğer daha fazla kelimenin ya da ifadenin anlamını merak ediyorsanız sormaktan çekinmeyin, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri