Carpaccio Tanımı İçin Malzemeler
900 gr dana bonfile
500 gr roka
250 gr parmesan peyniri
90 ml zeytinyağ
3 adet limon suyu
15 gr deniz tuzu
1,5 çay kaşığı karabiber
Carpaccio Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etin donmadan soğuk duruma gelmesi ince ince kesilebilmesi için son derece değerli bonfileyi soğutmak hedefiyle 30 dk dondurucuda bekletin.
Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.
Düz bir servis tabağına rokanın yarısını yayın.
Dana bonfileyi zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.
Kalan roka yapraklarını tabağa dizip bir kenara ayırdığınız filetoları üzerine kapatın.
Sosu için;zeytinyağ,limon suyu,deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirin.
İnce traşlanmış parmesan peyniriyle servis edin. Afiyet olsun
Carpaccio Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
900 gr dana bonfile
500 gr roka
250 gr parmesan peyniri
90 ml zeytinyağ
3 adet limon suyu
15 gr deniz tuzu
1,5 çay kaşığı karabiber
Carpaccio Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etin donmadan soğuk duruma gelmesi ince ince kesilebilmesi için son derece değerli bonfileyi soğutmak hedefiyle 30 dk dondurucuda bekletin.
Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.
Düz bir servis tabağına rokanın yarısını yayın.
Dana bonfileyi zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.
Kalan roka yapraklarını tabağa dizip bir kenara ayırdığınız filetoları üzerine kapatın.
Sosu için;zeytinyağ,limon suyu,deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirin.
İnce traşlanmış parmesan peyniriyle servis edin. Afiyet olsun
Carpaccio Tanımı Fotoğraflı Yapılışı