- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Caretta Caretta diğer ismi nedir?
Adi deniz kaplumbağası (Caretta caretta), denizlerde yaşayan bir kaplumbağa türüdür. Yumurtlamak haricinde karaya hiç çıkmaz. Sırt tarafı kırmızımsı kahverengi, alt tarafı ise beyazımsı açık sarı renklidir.Deniz kaplumbağasını hangi hayvan yer?
Sini Kaplumbağası (Caretta caretta) Sini kaplumbağası yeşilden biraz daha ufaktır. Ağırlığı 135-180 kilogram arasında değişir. Yengeç ve başka deniz hayvanlarıyla beslenir.Yumurtlamak haricinde karaya hiç çıkmayan Caretta Caretta’lar, nesli tükenmekte olan canlılar kategorisinde yer alıyor. İnsanoğlunun yerleşme ve çoğalma kapasitesi yüzünden ve ışık kirliliği nedeniyle bugün sayıları giderek azalıyor. Nesli tükenme tehdidi altında olduğu için koruma altındalar.
Deniz kaplumbağası neden sahile yumurtlar?
Deniz kaplumbağası neden sahile yumurtlar?Erkek bireyler deniz dışına hiç çıkmaz, dişiler ise sadece yumurta bırakmak için kumsallara çıkarlar. Erkek ve dişi deniz kaplumbağaları üreme döneminde, beslenme alanlarından ayrılarak, yuvalama bölgelerine yakın çiftleşme alanlarına gelirler ve çiftleşirler.
Caretta carettalar nereye yumurtlar?
Caretta carettalar nereye yumurtlar?Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Boğaz sahiline gelen caretta carettaların yuva yapmaya başladığı görüldü. Mendirek bölgesi Boğaz mevkisindeki sahile gelen deniz kaplumbağaları, yumurtalarını kazdıkları 50-60 santimetrelik çukurlara bırakmaya başladı.
Caretta caretta etçil mi otçul mu?
Caretta Carettalar’ın daha çok etçil beslenen bir tür olduğunu, deniz eko sistemi içerisinde bulduğu balık, yengeç, istiridye, ıstakoz ve karides gibi canlılarla beslendiğini anlatan Doç.Dr. Gökoğlu, “Diğer tür olan yeşil kaplumbağa ise yavru dönemde etçil, ileri dönemlerde tamamen otçul bir beslenmeye geçer” dedi.Kaplumbağaların neden nesli tükeniyor?
Bu arada kaplumbağaların soyunun tükenmesi yumurtlama kumsallarının işgali, avlanma ve ışık kirliliğinden kaynaklanır.Deniz kaplumbağalarının denizanalarını da yiyen ana canlılardan biri olduğuna dikkati çeken Kaska, şu değerlendirmede bulundu: “Denizanaları sudaki planktonlar ve küçük canlılarla beslendiği için kısmen kirlenmenin başladığı durgun sularda daha çok ürer.