AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Capraz fonksiyonel surec nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çapraz fonksiyonel süreç nedir?​

Çapraz fonksiyonluluk: işi tamamlamak için ekibin dışarıdan bir desteğe ihtiyacının olmaması gerekir. Ekipte aranan şey çeşitlilik; yetenek, tecrübe ve düşünce açısından fonksiyonel olarak çapraz özellikleri olmalıdır. Tüm projeyi tamamlayacak, ihtiyaç duyulan her konudan anlayan birileri olmak zorundadır.

Çapraz fonksiyonlu ne demek?​

Bir takımın çapraz fonksiyonlu olması demek Sprint Hedefi’ni gerçekleştirebilmek ve elindeki girdileri bir ürüne dönüştürmek için ihtiyaç duyacağı tüm yetkinliklere sahip olması demektir. Bu durum beraberinde takımın kendi kendine yetebilmesini de getirir.
Çapraz yönetim nedir?
Çapraz fonksiyonlu ekipler, bir şirketin yönetim kuruluna benzetilebilir. Organizasyonu daha iyi hale getirmek veya bir sorunu çözmek için çeşitli geçmişlere ve disiplinlere sahip bir grup birey verimli bir şekilde işbirliği yapmak üzere bir araya getirilir.
Scrum Takımı çapraz Fonksiyonludur bu ne anlama gelir?
Scrum Takımları, kendi kendilerini yönetir (self-organized) ve çapraz fonksiyonludur (cross-functional). Kendini yöneten takımlar, takımın dışındaki birilerinden komut almak yerine işlerini en iyi nasıl başaracaklarına kendileri karar verir.

Kendi kendini yöneten takımlar nedir?​

Kendi kendini yöneten ekiplerde çeşitli ekipler söz konusudur. Bu ekiplerin kurulma amaçları farklıdır. Bunlar arasında belirli işler için kurulan iş grupları, kalite ekipleri, proje grupları, stratejik işgörme birimleri, strateji geliştirme grupları, araştırma geliştirme ekipleri sayılabilir.

Fonksiyonel takım nedir?​

Çağımızda birçok işletme belirli bir projeyi tamamlamak için farklı bölümlerden gelen , ancak aynı hiyerarşik kademede olan insanları bir araya getirerek , karşılıklı fonksiyonel takımlar veya gruplar oluştururlar.
Scrum takım ne demek?
Rugby’de bir scrum, topu almaya çalışan bir grup oyuncudur. Proje yönetimi alanında “scrum”, ekip üyelerinin bir projeyle ilgili başarıları, ne kadar ileri gittikleri, sonraki adımların neler olduğu ve bekledikleri gelecekteki zorluklar hakkında konuşmak için bir araya geldikleri kısa toplantıları ifade eder.
Kendi kendini yöneten ekiplerin görevleri nelerdir?
Kendi kendini yöneten ekiplerde beş temel yönetim fonksiyonu olan planlama, organizasyon, yöneltme, koordinasyon ve denetim önemli olmaktadır ancak daha önce olduğu gibi merkezi yönetim tarafından kurallar belirlenip bunların uygulamasına geçmek yerine bu fonksiyonlar ekip elemanları tarafından yapılmaktadır.

Kalitede takım nedir?​

Kalite çemberleri, Türkçede “kalite kontrol çevrimleri”, “kalite ekipleri”, “kalite kontrol çemberleri” gibi değişik adlarla anılmıştır. Kalite çemberlerinin temel amacı;çalışanların becerilerinden yararlanarak aynı zamanda işlerini benimsemelerini, tatmin olmalarını sağlayıp yönetime katılmalarını sağlamaktır..

Örgütlerde takım nedir?​

TAKIM ÇALIŞMASININ KAVRAMSAL ANALİZİ Takım ile ilgili pek çok tanım olmakla birlikte, kısaca takımlar, “üyelerini paylaştıkları ortak bir amaca ulaştırmak için çalışan ve birbirlerini tamamlayıcı becerilere sahip kişilerden oluşan küçük gruplardır” diyebiliriz (Kutanis 2002:235).

Geri