AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Capata ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çapata ne demek?​

içine yumurta konulmadan kepekli un, tereyağ ve sıcak suyla yoğurulan bir ekmek çeşidi.

Cabata nerenin ekmeği?​

italya’nın ligurya bölgesinden çıkma ekmek çeşidi. ciabatta kelime anlamı olarak terlik demektir. sahip olduğu şekilden dolayı bu ismi alır. en lezzetli ekmeklerden biridir.
Cabata ekmek nasıl yapılır?
Geceden bir kavonoza 100 gr un, 50 gr su(yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar) ve parmağınızın ucu kadar maya ekleyip tahta kaşık ile homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Kavonozun kapağını kilitlemeden üzerine kapatıyoruz. Oda sıcaklığında en az 12 saat kadar dinlendiriyoruz.

1 Çapata ekmeği kaç kalori?​

Ciabatta ekmeği kaç kalori? Bu yemeğin 100 gramı 342.5 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 92.0 gram olup 315.0 kalori içermektedir. Bu yemek Demir, Lif, Protein yönünden zengindir.

Zeytinyağlı Çapata ekmeği nasıl yapılır?​

Ciabatta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kilitlenebilir saklama kabına su, maya ve şekeri ekleyip malzemeler suda eriyene kadar karıştırın.
- Suya zeytinyağı ve un karışımını ekleyip silikon spatula ile önce karıştırın, ardından spatula ile 2 dakika yoğurun.
- Dinlendirdikten sonra hamuru katlamak için kapağını açın.
Ciabatta ekmeği nasıl tüketilir?
İtalyan ekmeği olan ciabata ekmeği soğuk ya da sıcak sandviçlere çok yakışıyor. Yapması da çok zor değil. Sadece ön mayalama hamuru yapmamız gerekiyor.
Çavdar ekmeği kilo aldırır mı sorusunun cevabı diyet yapanlar tarafından merak edilen diğer bir konudur. Çavdar ekmeği, kilo aldırmaz. Ancak karbonhidrat oranı yüksek olmasından dolayı makarna ve pilav gibi yiyeceklerle tüketilmemelidir. Ayrıca çavdar ekmeği temel makro ve mikro besinleri de içerir.
1 porsiyonu ise 92.0 gram olup 315.0 kalori içermektedir. Bu yemek Demir, Lif, Protein yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Demir ihtiyacının %28.5, günlük Lif ihtiyacının %24.1 ve günlük Protein ihtiyacının %22.0’ını karşılar.
Ciabatta ekmeği nasıl saklanır?
Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır. Gün içerisinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için; kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanması gerekir. Ekmeğin muhafaza edildiği ortam temiz tutulmalıdır.
 
Geri
Üst