CAP ortalamasi kac?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

ÇAP ortalaması kaç?​

Madde 11- (1) (Değişik 10.03.2021 SK 428-A/6-MH 30.03.2021-51) Öğrencinin ÇAP’dan mezun olabilmesi için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,72 olması gerekir.

ÇAP ücreti ne kadar?​

Çift anadal eğitimi ücretli olup, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı için KDV dahil 10.000 TL’dir.
Son sınıfta çift anadal yapılır mı?
Çift Anadal ve Yandal yapmak isteyen öğrenci, ikinci olarak seçtiği anadal diploma programına, esas bölümünün en erken üçüncü yarıyılının başında, en geç dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, üniversitelerin ilan ettiği tarihte istenilen belgeler ile birlikte başvurabilir.

Çift anadal diploması ne işe yarar?​

Bir lisans öğretim programına (birinci anadal) kayıtlı olan öğrencilerin, aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Çift Anadal Programı (ÇAP), lisans öğrencilerine iki farklı lisans dalından mezun olma şansı sunuyor.

Çift anadal yapmak ne ise yarar?​

Çift Anadal, öğrenim gördüğü önlisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır.
3 sınıfta ÇAP yapılır mı?
Çift anadal a genellikle 2. veya 3. sınıfta başlanır. Karşılaşabileceğiniz zorluklara gelirsek; Arkadaşlarınız dönem başı 6-7 civarı ders alırken siz 9-10 tane ders almak durumunda kalabilirsiniz.

ÇAP için kaç kredi?​

“Çift anadal öğrencileri, yaz öğretimi hariç olmak üzere, bir akademik yılda seksen (80) krediyi aşmamak kaydıyla bir yarıyılda en fazla kırkiki (42) kredi yükü karşılığı ders alabilirler.

Çift anadal yapmak için ortalama kaç olmalı?​

Çift Anadal ve Yandal Programından mezun olabilmen için genel not ortalamanın en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Bu koşul, genel olarak böyle olsa da her üniversitede farklılık gösterir. Bunun yanında, bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65’e düşürmene de izin verebiliyorlar.
4 sınıfta yan dal yapılır mı?
Cevap 16 – Öğrenciler ilan edilmiş olan yandal programına, anadal lisans programının en erken 3. ve en geç 6.yarıyılın başında başvurabilirler.

Geri