AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cansel Elçin Resimleri

haberci

Yeni Üye
Gerçekten bir oyuncu eski bir röportajını okumuştum ve fazla şaşırmıştımSizlerlede paylaşmak isterim
Cansel Elçin
Önce sizi azıcık tanıyabilir miyiz, nerede doğdunuz mesela?
Tire'de doğdum Babam terzi Ben dokuz yaşımdayken Fransa'ya yerleştik
Neden?
Babam fazla cesurdu Aniden her şeyi bırakıp gitmeye karar verdi
Fransa'da modacı almak mı istiyordu acaba?
Yoo Türkiye'deki ortamdan, aileden hoşnut değildi ve birdenbire Fransa'ya gitmeye karar verdi Fransa'yı fazla seviyordu, bizim orada eğitim görmemizi istiyordu Ben dokuz yaşımda orada baştan okula başladım Düşünün dokuz yaşında bir çocuğum, küçücük bir kasabadan, daha İstanbul'u görmeden, uçağa binip Paris'e gidiyorum Her şey değişik Eğitim, ahali, yollar, her şey
Çok zor olmadı mı?
çok büyük bir karışık ve travma yaşadım Türkiye'ye tatile gelmeyi fazla seviyordum, iki ay kalıyorduk Çok mutlu oluyordum o sırada
Bu zorlama dönem sizin için ne değin sürdü?
Zaten ben 1415 yaşıma kadar fazla konuşmuyordum Böyle tek başına yaşayan bir çocuktum yani Ondan daha sonra pat diye açıldım Çünkü dili tez öğrendim İnsan çocukken dili fazla çabuk öğreniyor Ama bu arada dokuz yaşıma değin Türkiye'de benim kişiliğimde oturan şeyler kaldı natürel Avrupa'daki Türkler bütün Türk gibidir Fransızlar, Türkiye'ye gelmeden bir Türkü görebiliyor orada Biz orada çok daha Türküz
Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?
Liseyi bitirdikten sonradan para kazanmak istedim Ailece ticarete atıldık Özellikle ağabeyim fazla başarılı oldu Türkiye'den Fransa'ya dokuma ürünleri getiriyorduk Sonra bir baktım 24 yaşımda, yine bu kompleks var bende Akşamları işten sonradan tiyatro okuluna yazıldım Baktım çok hoşlanıyorum, iki yıl daha sonra bıraktım her şeyi, tiyatroya döndüm iyice Ecole Florent'e gittim
Manâlı oyuncular ders veriyormuş orada
Evet Master Class diye bir şey var, meşhur oyuncular gelip ders veriyor Hani Amerika'da Actor's Studio var ya, Al Pacino, Robert De Niro filan ders verir Gerard Depardieu, Sophie Marceau, Isabel Adjani gibi oyuncular da burada ders veriyor
*

Gerçekten ilginç bir röportajdan bahsetmişsiniz, Cansel Elçin'in yaşam öyküsü oldukça ilgi çekici. Doğduğu yerden başlayarak Fransa'ya kadar geçirdiği zorlu süreçten ve oyuncu olma kararından bahsetmesi heyecan verici. Küçük yaşta Fransa'ya gitmek ve orada eğitim almak onun hayatında büyük bir değişim yaratmış gibi görünüyor. Fransız eğitim sistemi içinde yetişmek ancak Türkiye'ye tatil için gelmenin mutluluğunu yaşamak, gerçekten ilginç bir deneyim olmuş. Oyuncu olma kararı da zamanla olgunlaşmış gibi görünüyor, ticaretten tiyatroya geçiş hikayesi oldukça etkileyici. Ek olarak Ecole Florent'te aldığı eğitimle ünlü oyuncuların ders verdiği bir ortamda olması da onun kariyerine büyük katkı sağlamış olabilir. Cansel Elçin'in bu zorlu süreçten geçerek oyuncu olma yolunda ilerlemesi gerçekten takdire şayan.

Geri