- Konu Yazar
Cano demek ne anlama geliyor?
Cano ismi can anlamına gelmektedir.Cano hangi yöreye ait?
Cano hangi yöreye ait?Cano Cano Cano(Aman Güzel Yavaş Yürü) Elbistan Kahramanmaraş’ta derlenen türküdür. Sözleri Âşık Derdiçok ‘a aittir.
Cano ne demek Ekşi?
can parçası manasında erzurumcadan. canpare de olur, olma mı? ntv.nin 10.yıl kutlamalarında sahne alan ünlüler arasında en dikkat toplayan kişi olmayı başarmıştır.Kürtçe Le Cane ne demek?
Kürtçe Le Cane ne demek?Dilovan – Lê Canê Türkçe Çevirisi Ağladım, gözlerimde yaşlar tükendi ey can. Ağladım, gözlerimde yaşlar tükendi ey can.
Türkçede kişinin sanki kendisinin bir parçasıymışçasına değer verdiği ve çok sevdiği kişiler için kullandığı bir deyim olan ‘Canımın İçi’ ifadesinin Türkçe karşlığı ‘Nava dilê min’ demektir. Artık sen benim canımsın, canlı kalan tek yanımsın = Tu niha giyanê min î, tenê perçeyek min e ku sax dimîne.
Caney kime denir?
Caney kime denir?efendim, istanbul un kimi alışveriş merkezlerinde güneydoğulu vatandaşlarımız arasında geçen bir ” hey my friend” tadındaki ifade. dogu illeri kokenli kanimca cok sirin ve icten bir hitap sekli. “canim” gibidir ama “yok canim” gibi sacma kullanimlara maruz kalmamistir.
Cano Cano şarkısını kim söylüyor?
Enver Yılmaz – Cano [ © Official Audio ] – YouTube.Cavani basi kürtçe ne demek?
Cavani basi kürtçe ne demek?Kürtçe “Çawa yi” Türkçe’de “nasılsın” demektir. Kürtçe “Çawa yi, başi” Türkçe’de “nasılsın, iyi misin” demektir.
Balım Kürtçe ne demek?
BALIM – (TÜRKCE) Seni seviyorum (KÜRTcE) Ez jite hezdikem… | Facebook.Cavresamin ne demek?
Cavresamin ne demek?kürtçede karagözlüm anlamına gelir. ya da benim karagözlüm de denilebilir. türkçede çavreşa mın olarak okunur. kürtçe duygusal parçaların vazgeçilmez kelimelerinden biridir.
deniz yengeçlerinin küçüklerine verilen ad.akşam üstü güneşine kayaların üzerinde güneşlenmek üzere bolca görebilirsiniz.eğer sizi görürse hepsi kayadan denize lıpı lıpı lıpı dıp dıp süzülerek düşerler. yine bir basyapitla karsi karsiyayiz.
Grup Seyran Alevi mi?
Grup Seyran Alevi mi?maraş , sivas , malatya , adıyaman , gaziantep kürtlerinin(hanefi ve alevi kürtler) kürtçe ağzıyla müzik yaptıkları için bu yörenin kürtleri tarafından çok sevilen , dinlenilen , destek verilen grup .