AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Canli ders not verilecek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Canlı ders not verilecek mi?​

Uzaktan eğitimde sınav ve notlama sistemine dair Selçuk, “Uzaktan eğitimde herhangi bir sınav ve notlama olmayacak.
Etkili bir çevrim içi eğitimin temel bileşenleri nelerdir?
Buna göre uzaktan eğitimin temel bileşenleri öğrenme yönetim sistemi, e- içerik, sanal sınıf, ölçme-değerlendirme olarak ifade edilebilir.
Uzaktan eğitimde notlar nasıl verilecek 2020 2021?
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim gören öğrencilerin yüz yüze sınava alınmayacağına karar verdi. Yeni uygulamada öğrencilere EBA platformuna giriş, derste kalış süresi ve sistemde yaptığı ödevlerin performansına göre not verilecek. Öğretmen, her bir kriter için öğrenciye ikişer not verecek.

Canlı derslere girmeyen öğrencilere ne olacak?​

Canlı derslere giremeyen öğrencilere ne olacak? Bu sorularla ilgili tartışmalar mevcut! MEB tarafından yayınlanan yazıya göre, öğrenciler basılı karne almayacak. Karnelerini elektronik ortamda görecek olan öğrencilere ortaokullarda derse katılım ve proje notlarına göre değerlendirme yapılacak.
Çevrim içi öğretim nedir?
Çevrimiçi ders, bir ağ üzerinden sunulan içerikle gerçekleştirilen öğrenme biçimlerini oluşturmaktadır. Çevrimiçi ders ve eğitim süreci, eğitim kurumunun belirlediği metodlara ve programa göre gerçekleşmektedir. * 1920’lerde aynı tür bir eğitim metodu Colombia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Uzaktan Eğitim ifadesi temelde neyi vurgulamaktadır?
Uzaktan Eğitim; Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır. Uzaktan Eğitim; Uzaktan Eğitim mekandan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin internet erişimi olan her hangi bir yerden istedikleri kalitede eğitim almalarına olanak sağlar.

2021 ikinci dönem karne notları nasıl verilecek?​

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları şu şekilde verilecek; İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.
2021 karne Notları nasıl olacak?
2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde olduğu gibi karneler dijital olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden verilecek. Öğrencilerin aldıkları teşekkür, takdir, onur belgeleri de e-Okul VBS üzerinden görüntülenecek.
Canlı derse girmeyen yok yazılır mı?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamada eba üzeriden yapılan canlı derslerde yoklama alınması gibi bir durum olmadığını belirtti.

Geri