- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 142.231
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Canlı cinsel istismar suçunun cezaları nelerdir?
Basit cinsel istismar suçunun cebir, tehdit veya silah kullanılarak işlenmesi halinde cezası şu şekildedir (TCK md.103/4-5-6):Cinsel istismar suçları açısından çocuk kavramı nelerdir?
Cinsel istismar suçları açısından çocuk kavramı üç ayrı kategoride ele alınmaktadır: 15 yaşını tamamlamış olmakla birlikte kendisine yönelen fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş çocukların cinsel istismarı,Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunun cezası?
Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunun (tecavüz suçu) cezası şu şekildedir: Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, on altı yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur. Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza on sekiz yıldan az olamaz (TCK md.103/2).
I. Giriş 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda cinsel suçlar “Kişilere Karşı Suçlar” arasında “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” başlığı altın- da düzenlenmiştir. Burada dört ayrı suç yer almaktadır: Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz.
Nitelikli cinsel istismar suçunun cezaları nelerdir?
Nitelikli cinsel istismar suçunun cebir, tehdit veya silah kullanılarak işlenmesi halinde cezası şu şekildedir (TCK md.103/4-5-6):Çocuğun basit cinsel istismarı suçunun cezası?
Çocuğun basit cinsel istismarı suçunun cezası şu şekildedir: Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK md.103/1-birinci cümle).Cinsel istismar halinde 5 yıldan az ceza verilecek?
Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması halinde verilecek ceza, basit cinsel istismar durumunda 10 yıldan, sarkıntılık durumunda 5 yıldan az olamaz (TCK md.103/1-üçüncü cümle).
Suçun ve cezanın İslami idare ve idareciler tarafından belirlenmiştir.?
Not: Suçun ve cezanın İslami idare ve idareciler tarafından belirlendiği “Muhalefet cezaları” bir üçüncü tür olarak ele alınmaktadır.Burada idare bazı kurallar koyar bu kurallara uymayanlara verilen cezaları kapsar.Her devlette olacağı için dinsel bir yönü yoktur. Had : Mikdârı, İslâmiyyette kesin olarak bildirilmiş olan cezâdır.