Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
Yarım kasık biber salçası
Yarım kaşık domates salçası
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Kuru nane
Yeterince su
Köftesi için;
1 çay bardağı sütlü göce
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
Sirke
Sarımsak

Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak köftesi hazırlanır. Materyaller bir kabın içerisinde karıştırılarak hamur haline getirilir.
Nohut büyüklüğünde modüllere ayrılır. Yapışmaması için unlanarak tabağa konulur.
Tencereye yağ konularak minik minik doğranan soğanlar pembeleşene kadar pişirilir.
Salça ve baharatlar da eklenir. Sıcak su ek edilir ve düzgünce kaynamaya başlayınca köfteler eklenir.
5 dakika kadar yapışmaması için karıştırılır. İçini çekene kadar pişirilir. Su ek edebilirsiniz.
Servis edilirken sirke ve sarımsak eklenir. Afiyet olsun.
Çanakkale Yöresi Sütlü Göce Çorbası (Bıdık aşı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst