Çanakkale Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Çanakkale Üniversitesi Hangi Bölümler Var? Çanakkale Üniversitesi, sağlık, mühendislik, fen-edebiyat, sosyal bilimler ve iktisadi ve idari bilimler olmak üzere beş farklı fakülteye sahiptir. Sağlık alanında, tıp, diş hekimliği ve hemşirelik gibi bölümler bulunmaktadır. Mühendislik fakültesinde ise, bilgisayar, elektrik-elektronik, inşaat ve makine mühendisliği gibi birçok bölüm yer almaktadır. Fen-edebiyat fakültesi bünyesinde ise, biyoloji, kimya, matematik ve tarih gibi bölümler bulunmaktadır. Sosyal bilimler fakültesinde ise, psikoloji, sosyoloji ve işletme gibi bölümler mevcuttur. İktisadi ve idari bilimler fakültesi ise, işletme, ekonomi ve uluslararası ilişkiler gibi bölümlere ev sahipliği yapmaktadır.
İçindekiler

Çanakkale Üniversitesi birçok farklı bölümü bünyesinde barındırmaktadır. Üniversitenin çeşitli fakültelerinde öğrencilere çeşitli alanlarda eğitim imkanı sunulmaktadır. İşte Çanakkale Üniversitesi’nde bulunan bazı bölümler:

Çanakkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme Enformatiği gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Arkeoloji, Coğrafya, Psikoloji gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Resim, Grafik Tasarımı, Sahne Sanatları, Müzik gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Tarım Ekonomisi, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarım Biyoteknolojisi gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde İslam Hukuku, İslam Tarihi ve Sanatları, Temel İslam Bilimleri, İslam Felsefesi ve Kelam gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarımı gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde Hukuk gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü bünyesinde Deniz Bilimleri, Deniz İşletmeciliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Eğitim Yönetimi, Özel Eğitim, Eğitim Bilimleri, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Hizmet gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Adalet, İşletme Yönetimi, Lojistik, Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Hangi Bölümleri İçerir?

Çanakkale Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları gibi bölümler bulunmaktadır.

Çanakkale Üniversitesinde 10 fakülte bulunmaktadır.
Çanakkale Üniversitesi bünyesinde 5 yüksekokul yer almaktadır.
Çanakkale Üniversitesi, 3 enstitüye ev sahipliği yapmaktadır.
Çanakkale Üniversitesi’nde 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
Çanakkale Üniversitesi, 2021 yılı itibariyle 80.000’den fazla öğrenciye sahiptir.

Çanakkale Üniversitesi’nde tıp fakültesi bulunmaktadır.
Çanakkale Üniversitesi, mühendislik fakültesine sahiptir.
Çanakkale Üniversitesi, fen-edebiyat fakültesine ev sahipliği yapmaktadır.
Çanakkale Üniversitesi bünyesinde iktisadi ve idari bilimler fakültesi bulunmaktadır.
Çanakkale Üniversitesi’nde eğitim fakültesi yer almaktadır.

Geri