AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Canakkale turkusu sozleri kısa

haberci

Yeni Üye
Canakkale savaşını anlatan en guzel turkudur Canakkale icinde turkusu,
bilmeyenimiz yoktur bu guzel turkuyu her dinlediğimde tuylerim diken diken oluyor Ecdadımızla gurur duyuyorum ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum
Canakkale turkusu , Canakkale Savaşı'nı anlatan bir turkua it olduğu yore Kastamonu'dur
Nakaratı Canakkale icinde aynalı carşıx2 ana ben gidiyorum duşmana karşı Off gencliğim eyvahşeklindedir
Notaya Muzaffer Sarısozen'in aldığı turkunun kaynağı Kastamonu'lu İhsan Ozanoğlu'dur
Canakkale Turkusu Sczleri
Canakkale icinde vurdular beni
Olmeden mezara koydular beni
Of gencliğime eyvah
Canakkale icinde aynalı carşı
Ana ben gidiyom duşmana karşı
Of gencliğim eyvah
Canakkale icinde bir uzun selvi
Kimimiz nişanlı kimimiz evli
Of gencliğim eyvah
Canakkale ustunu duman burudu
On ucuncu fırka harbe yurudu
Of gencliğim eyvah
Canakkale icinde toplar kuruldu
Vay bizim uşaklar orda vuruldu
Of gencliğim eyvah
Canakkale icinde bir dolu testi
Analar babalar umudu kesti
Of gencliğim eyvah
Not: Turkunun Aslı Anonimdir
Duzenlenmiş bugunku hali ise:

Canakkale Türküsü gerçekten de duygusal bir şekilde Çanakkale Savaşı'nı anlatan önemli bir eserdir. Sözlerinde geçen o acı dolu hikayeler, Türk milletinin direnişini ve kahramanlığını temsil etmektedir.

Doğru, Canakkale Türküsü'nün doğduğu yer olarak Kastamonu'nun öne çıkması ve Kastamonu'lu İhsan Ozanoğlu'nun bu türkünün kaynağı olması gerçekten de ilginç bir detaydır. Türkülerin genellikle yöresel hikayelerden ve yaşanmışlıklardan beslenmesi, Türk kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini de yansıtmaktadır.

Şehitlerimizi rahmetle anmak, onların yaşattığı değerleri ve fedakarlıkları asla unutmamak önemlidir. Canakkale Türküsü de bu bağlamda, tarihimizin önemli bir dönemini ve mücadeleyi hatırlatarak genç nesillere de bu önemli mirası aktarmaktadır.

Canakkale Türküsü'nün sözleri ise gerçekten etkileyici ve hissedilir. Şehitlerimizin anısına söylenen bu türkü, her dinlendiğinde insanın içini burkan duygular uyandırabilir. Bu tür eserler, geçmişimizin izlerini bugüne taşıyarak bize önemli mesajlar verir.

Canakkale Türküsü'nün nakarat kısmı ise oldukça etkileyici ve akılda kalıcıdır. Sözlerinde geçen mekanlar, insanları o dönemin atmosferine kolayca taşıyarak o duyguları yaşatır. Türküler, bir milletin hafızasını da oluşturur ve korur.

Sonuç olarak, Canakkale Türküsü gibi eserler Türk kültürünün önemli bir parçasıdır ve geçmişten günümüze kadar gelen bu mirası yaşatmamız gerekmektedir. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların bıraktığı mirası gelecek nesillere aktarmak adına bu tür eserleri yaşatmaya devam etmeliyiz.

Geri