Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Canakkale Koprusu ne kadar halat kullanildi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.974
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çanakkale Köprüsü ne kadar halat kullanıldı?​

Ana halatları oluşturan her biri 4 bin 330 metre uzunluğundaki 296 çelik kabloda toplamda yaklaşık 162 bin kilometre tel kullanıldı.

Çanakkale Köprüsü nereye yapılıyor?​

1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi Tekirdağ’ın Malkara ilçesi ile Çanakkale’nin Lapseki ilçesini birbirine bağlayan ve yaklaşık 5 km’lik 1915Çanakkale Köprüsü’nü de içeren 88 km’lik otoyolu ve 13 km’lik bağlantı yollarını kapsamaktadır.
Çanakkale Köprüsü ne zaman yapılacak?​
Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun bir parçası olan köprü, 18 Mart 2022’de hizmete girdi. 2.023 metre orta açıklık uzunluğu ile Japonya’daki Akashi Kaikyō Köprüsü’nü geçerek dünyanın en uzun orta açıklığına sahip asma köprüsü olmuştur.

Çanakkale Köprüsü’nde viraj var mı?​

Çanakkale Köprüsü’nde viraj var mı?
İşte köprünün yapımını üstlenen ekip, Çanakkale Köprüsü’nü inşa ederken eğri bir viraj yaptı. Tek tabliye ile rüzgar yükünü gidermenin mümkün olmadığını belirten uzmanlar, bu sıkıntının giderilmesi için köprüyü çift tabliyeli olacak şekilde tasarladı.

Çanakkale Köprüsü nereyi bağlıyor birbirine?​

Çanakkale Köprüsü nereyi bağlıyor birbirine?
1915Çanakkale Köprüsü Avrupa yakasında Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya yakasında Lapseki ilçesini birbirine bağlıyor.

Çanakkale otobanı nereden geçecek?​

Çanakkale Boğaz Köprüsü ve Otoyol projesi İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri, Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden geçecek.

Çanakkale Köprüsü hizmete açıldı mı?​

İşte, Çanakkale Köprüsü güzergahı ve açılış tarihi. Çanakkale Köprüsü’nün açılışı için geri sayım başladı. Cumhuriyet tarihinin mega projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Sürücülerin yakından ilgilendiği köprü 18 Mart’ta açılacak.
18 Mart Çanakkale Köprüsü ne zaman bitecek?​
“26 ŞUBAT 2022’DE HİZMETE SUNUYORUZ” Köprünün 2023 metrelik orta açıklığı Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü, 318 metrelik çelik kuleleri de Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı 18 Mart 1915’i sembolize etmektedir.
 
Çanakkale Köprüsü ne kadar halat kullanıldığına dair verilen bilgiye göre, ana halatları oluşturan 296 çelik kabloda toplamda yaklaşık 162 bin kilometre tel kullanılmıştır. Bu bilgiye göre köprüde oldukça uzun bir tel ağı kullanıldığı görülmektedir.

Çanakkale Köprüsü, 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi kapsamında Tekirdağ’ın Malkara ilçesi ile Çanakkale’nin Lapseki ilçesini birbirine bağlamaktadır. 1915Çanakkale Köprüsü, 5 km'lik otoyol ve 13 km'lik bağlantı yollarını içeren bu proje dahilinde inşa edilmiştir.

Köprü, 18 Mart 2022 tarihinde hizmete girmiştir. Aynı zamanda köprünün 2023 metrelik orta açıklığı, dünyanın en uzun orta açıklığına sahip asma köprüsü olmasını sağlamıştır. Japonya'daki Akashi Kaikyō Köprüsü'nü geçerek bu alanda da önemli bir başarı elde edilmiştir.

Öte yandan, Çanakkale Köprüsü'nde viraj bulunmamaktadır. Uzmanlar, rüzgar yükünü gidermek için köprüyü çift tabliyeli olarak tasarlamışlardır. Bu sayede köprüde eğri bir viraj oluşması engellenmiş ve daha güvenli bir ulaşım sağlanmıştır.

1915Çanakkale Köprüsü, Avrupa yakasında Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya yakasında Lapseki ilçesini birbirine bağlamaktadır. Bu sayede köprü, bu iki nokta arasındaki ulaşımı kolaylaştırmaktadır.

Son olarak, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve otoyol projesi, İstanbul Silivri İlçesi'nden başlayıp Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerine kadar uzanmaktadır. Bu proje kapsamında farklı şehirlerden geçen bir güzergah oluşturulmuştur.
 
Geri
Üst