Çanak Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
1 paket çanak kadayıf
Şerbeti için
1 litre su
4 ,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 damla limon suyu
Muhallebi için
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
3 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemesi için
Toz antep fustığı
Çanak Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
Kaynamaya yakın tereyağını ve limon suyunu içine ekleyin.
15-20 dakika kısık ateşte kaynatın.
Ilıdıktan sonra kadayıfların üzerine eşit miktarda dökün.
Bir kaç saat dinlendirin.
Muhallebi içinde süt, şeker, nişasta, unu ekleyin.
Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilyasını ekleyin.
Kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Ilıdıktan sonra kadayıfların üzerine azar azar dökün. Ben fıstık ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyin.
Çanak Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket çanak kadayıf
Şerbeti için
1 litre su
4 ,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 damla limon suyu
Muhallebi için
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
3 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemesi için
Toz antep fustığı
Çanak Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
Kaynamaya yakın tereyağını ve limon suyunu içine ekleyin.
15-20 dakika kısık ateşte kaynatın.
Ilıdıktan sonra kadayıfların üzerine eşit miktarda dökün.
Bir kaç saat dinlendirin.
Muhallebi içinde süt, şeker, nişasta, unu ekleyin.
Kaynamaya yakın tereyağını ve vanilyasını ekleyin.
Kaynadıktan sonra 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Ilıdıktan sonra kadayıfların üzerine azar azar dökün. Ben fıstık ile süsledim siz istediğiniz gibi süsleyin.
Çanak Kadayıf Tarifi Fotoğraflı Yapılışı