Çanak Enginar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler
4 enginar çanağı
İçi için;
8-10 arpacık soğan
1 küçük garnitür (Ya da 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye,1 küp doğranmış havuç, 1 küçük küp doğranmış patates tümü haşlanmış olarak hazırlanır)
1 /2 bağ kıyılmış dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 /2 çay kaşığı toz kırmızı biber ve karabiber
1 /2 limon suyu
1 çay kaşığı un
1 – 2 taze soğan

Çanak Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limon suyu, tuz, kara biber, toz kırmızı biber ve un iyice çırpılıp karıştırılır.
Çanak enginarlar bu karışımın içine konularak, biraz bekletilir.
Zeytinyağ tencereye alınarak kızdırılır. Arpacık soğan ilave edilerek çevrilir.
Enginar çanağı eklenerek, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte, tencere kapağı kapatılarak pişirilir.
Suyunu çektiğinde garnitür ve arpacık soğanlar çanak içlerine yerleştirilerek, kısık ateşte biraz özleşmesi sağlanır.
Ateşten indirildikten sonra üzerine kıyılmış dereotu ve taze soğan serpiştirilir. Afiyet olsun
Çanak Enginar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst